tiistai 3. helmikuuta 2015

Varpunen ja kirjosieppo

Kirjottujen urbaanien pikkulintujen kokoelmani on kasvanut kuluneella viikolla kahden tuiki tavallisen linnun kuvalla: Kirjosieppo ja varpunen.  Vaikka ostin viime viikolla mielestäni hyvän valikoiman kirjontalankoja, niin silti oli vaikeaa löytää juuri oikeita sävyjä rusehtavista ja harmaista.
Kirjosieppo on naaraspuolinen, siksi se ei ole musta.   Kuvasin linnun viime kesänä.
Varpunen on puolestaan uros.  Meillä on vielä paljon varpusia näillä nurkilla, vaikka pikkuvarpunen on muualla syrjäyttänyt niitä.  Yhden pikkuvarpusen olen nähnyt lähimaastossa. 

Kuvasin kirjomukset ilman salamavaloa sisätiloissa.  Salamavalo toi joitakin alueita paremmin esille, toisaalta toisia alueita se latisti.  Ilman salamaa otetut kuvat olivat onnistuneempia.

Edelliseen postaukseeni Vekki kysyi, teenkö linnuista jonkinlaisen yhteisesityksen.  Kyllä tarkoituksenani on tehdä iso työ, jossa on paljon lintuja.  Kuitenkaan Töölön tilkkupajan ikkunassa esiintyvät lintutyöt eivät sovi yhdistettäväksi isoon työhön, koska ne on jo tikattu ja kantattu.   Tähän mennessä olen tehnyt kirjomalla kourallisen lintublokkeja.  Vielä on pikkulinnuista ottamiani kuvia, joista en ole kirjonut blokkia.

Kirjomani pikkulintublokit

Lintukirjomukseni ovat vähän erikokoisia, mutta jatkan tekemistä ja valitsen lopulta ne, joista eniten tykkään ja mahdollisesti kirjon joitakin yksilöitä uudelleen.  Tällä hetkellä lintukuvat löpyttävät. Kokemuksesta tiedän, että asia korjaantuu tikkausvaiheessa.  Kaikki piirrokseni ja tulostamani valokuvat ovat mapissa järjestyksessä. Järjestelin lintukuvia tietokoneellakin jatkojalostuksen helpottamiseeksi.

Vesilinnuista minulla on paljon valokuvia.  Taidan tehdä niistä blokkeja liimaharsoapplikaationa.  Katsotaan kuinka käy.   Tärkeintä minulle ei ole saada taas yhtä tilkkupeittoa valmiiksi vaan pitää hauskaa ompelukoneen ääressä.

8 kommenttia:

 1. Hyvin näköisiä ovat varpunen ja sieppo, jopa minäkin olisin ne tunnistanut. Varsin hauskan näköinen suunniteluseinä, kun siinä on noin paljon lintusia. Nyt ne jotkut linnut on alkaneet mekkaloida jo aamuyöstä. Välillä se ihan raivostuttaa, mutta mökätköön.

  VastaaPoista
 2. Tuosta tulee hieno peitto. "Hauskaa ompelukoneen ääressä" on hyvä asenne!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on kankaallesi lentänyt luonnollisen näköiset linnut, Ihan kuin katselisin omaa lintujen ruokintapaikkaani, vain tilhi puuttuu.

  VastaaPoista
 4. Nämä lintusi ovat niin aidon näköisiä, että melkein valokuviksi luulin. Kiva että teet ison työn heistä, tulevat loistavasti esille.

  VastaaPoista
 5. Kyllä niin upeita lintuja teet! Kauniita ja aidon näköisiä.

  VastaaPoista
 6. Haastoin sinut blogissani olevaan haasteeseen. Anteeksi etten kysynyt etukäteen mutta ei haittaa jos et jatka, en pahastu :)

  VastaaPoista
 7. Hauskaa olet todella pitänyt, se näkyy hienossa lopputuloksessa!

  VastaaPoista