torstai 15. tammikuuta 2015

Nyt näkyy

Pari tilkkuilijaa on blogissaan kertoillut kipsatuista raajoistaan.  Elämä on hankalaa, kun jalka tai käsi ei ole käytettävissä. Olen kuitenkin itse elänyt toisenlaisen rajoitteen vaikutuksen alaisena. Näköni alkoi huonontua viime keväästä lähtien niin, että näin joka päivä  huonommin kuin edellisenä päivänä.

Kirjoitusvirheitä tuli valtavasti (pyydän anteeksi käsittämättömiä kommenttejani blogeihinne). Lehtien lukeminen rajoittui otsikoihin.  Laskujen maksamiseen tarvitsin suurennuslasia. Omat tilkkutyöni näyttivät hyvin haalistuneilta.  Jouduin suurentamaan kaikkea tietokonen näytöllä.  Jopa tietokoneen näppäimistöstä etenkin numeroita oli lähes mahdotonta erottaa. Onneksi tiesin, missä järjestyksessä numerot kulkevat ;)  Luin kirjoja viimeksi elokuussa.  Koko maailma oli sumea ja harmaa paitsi että kirkkaat valot näkyivät valtavina tähtisateina.

Onneksi se on ohi nyt. Silmäni laseroitiin alkuviikosta. Näen taas ja tuntuu, että en ole nähnyt todella pitkään aikaan näin hyvin. Upeaa, että lääketiede on kehittynyt valtavasti näköasioissakin. 

Tilkkutyökurssi alkoi eilen, mutta jätin väliin, kun silmiä kirveli vielä.  Nyt uskon pystyväni työstämään lintukuvista piirrokset haaveilemaani lintupeittoon.  

Lisää matkakuvia Teneriffalta
Lomakohteen valinta tapahtui kohteesta lähtevien delfiinien ja valaiden tarkkailuretkien mukaan. Näimme  pallopäävalaita (pilottivalaita) mukavan läheltä.  Nämä valaat ovat suurinpiirtein delfiinien kokoisia.
Delfiinejä näimme matkalla La Gomeralle, mutta niistä ei saatu kunnon kuvia.
Aurinko laski La Gomeran saaren taakse. Tässä on näkymä parvekkeeltamme saaren suuntaan. Kolumbus poikkesi matkoillaan La Gomeralle.
Huonosti näkeväkin pystyy nauttimaan tällaisten talojen silmänruoasta. Nämä ovat Los Gigantesissa.

La Gomeran saarelta katsottuna Teiden tulivuori näyttää täyttävän lähes koko Teneriffan.
San Juan La Gomeralla on viehättävä pikkukaupunki, joka rakennustyylinsä puolesta voisi olla jossain Karibialla.

Tilkkutyökirjoista
Kiitoksia kovasti kannustavista kommenteistanne. Alan pikkuhiljaa laittaa tänne tilkkutyökirjoja myyntiin.  Syynä karsimiseen on se, että yritän harjoittaa itsekuria eli haluan rajoittaa tilkkutyökirjojen määrän vain yhteen hyllylliseen.  Ohuita kirjoja mahtuu todella paljon puolen metrin matkalle.  Kirjat ovat pääsääntöisesti amerikkalaisia ja englanninkielisiä.

Nyt kun näen voin jopa kirjoittaa selostuksia kirjoista.

12 kommenttia:

 1. Onpa hienoa että olet saanut näkösi takaisin. Varmasti on ollut ikävää kun ei ole nähnyt kunnolla!
  Toivottavasti tilkkutyökirjoista ei tule kovaa taistelua kunhan saat ne myyntiin:)

  VastaaPoista
 2. Hyviä uutisia on aina kiva kuulla!

  Olen käynyt Gomeralla joskus parikymmentä vuotta sitten. Pitäisi varmaan käydä uudestaan. Näyttää noissa kuvissa niin ihanalta.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että silmät ovat taas kunnossa.

  VastaaPoista
 4. Voi kun kiva, että olet saanut näkösi takaisin ja nyt on maaiilma kuin uusi, kun taas näkee:)
  Teneriffalla olemme käyneet joskus 90-luvulla, olisi kiva käydä uudestaan!

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä että leikkaus onnistui!!!!


  VastaaPoista
 6. Todella hyvä, että näkökykysi on palautunut! Varmasti on ollut raivostuttavaa puolisokeana. Teiden nurkilla olen ollut viimeksi parikymmentä vuotta sitten. Kauniita maisemia ja tuo talokuva on tosi ihana, jotenkin tilkkuilijan oloinen.

  VastaaPoista
 7. Hienoa että näkösi on parantunut! Varmaan oli tuskallista huonoilla silmillä.
  Kauniit valokuvat!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla että silmäleikkauksesi onnistui. Käsityöläiselle on kamalaa jos ei näe kunnolla tai kädet on kipeät.

  VastaaPoista
 9. Hyvä kun näkyy! Näön tärkeyden huomaa heti jos siinä on puutteita. Onneksi nykyään pystytään hoitamaan ja korjaamaan niin monia sellaisia ongelmia joille vielä 20-30 vuotta sitten ei voitu mitään.

  VastaaPoista
 10. Mukava kuulla että näkösi on korjattu - voi vain kuvitella, millaisessa maailmassa olet vaeltanut varsinkin viime kuukaudet. Jännityksellä odotan, millaisista kirjoista olet valmis luopumaan :)

  VastaaPoista
 11. Hyvä, että olet saanut näkösi takaisin. Lomakuvasi näyttävät niin valoisilta tässä harmaassa, liukkaassa ja sateisessa Suomen talvessa.

  VastaaPoista
 12. Hienoa, kun sait avun laseroinneista.

  VastaaPoista