torstai 29. tammikuuta 2015

Mininäyttely

Töölön tilkkupajan näyteikkunassa on nyt esillä lintutilkkutöitäni.  Soile halusi vaihtelua näyteikkunaan töölöläisten iltakävelijöiden iloksi. Nyt siellä voi siis bongata sinitiaisia, tiklin ja punatulkkuja.
Töölön tilkkupajan ikkunan kuvasi 29.1.2015 Soile Kivinen
Kaapistani löytyivät nuo ja hanhitöitä.  Hanhityöt eivät istuneet noiden talvilintujen joukkoon joten näyttely on todella mini.  Kirjomani linnut ovat vielä aivan keskeneräisiä. 

Samalla, kun kävin Töölössä kävin suorittamassa kirjontalankahankinnan Erkin Saumassa ja tikissä.  Tarvitsin lähinnä harmaan ja taupen sävyisiä tällä kertaa. Tosin sitten täydensin vielä vihreiden lankojeni valikoimaa.
Systemaattisena tyyppinä laitoin langat värinumerojärjestykseen huomatakseni, että värit eivät mitenkään liu'u toisiinsa numeron mukaan. Mutta kyllä noilla yhden kirjosiepponaaraan  ja parit varpuset saan kirjotuksi.  Täytyy käyttää omia silmiä eikä värinumeroita langanvalinnassa.

Lintuvalikoimani on sattumanvarainen.  Lintuja kun ei voi käskeä osumaan kamerani eteen eikä ottamaan hyviä poseerausasentoja. Pikkulinnut pyrähtävät heti lentoon, kun huomaavat että tähtään niitä kameralla.

Kankaita en ole ostanut aikoihin , mutta onnistuin tuputtamaan kaksi auringonkukkakangasta kurssikavereille tilkkutyökurssilla.  Toisesta tulee kuulemma pikkutytölle mekko.  Hienoa niin.

Kirjosiepponaaraan kuvankin olen jo tulostanut. Nyt pitäisi silittää pohjakangas ja piirtää linnun ääriviivat siihen. Silittämisen suhteen on aina valtava lepokitka. Silitysvälineet ovat kaapissa ja pitäisi ottaa esiin. 


6 kommenttia:

 1. Onpa hieno mininäyttely ja komiat ovat työtkin! Noissa ohikulkijoilla riittää katseltavaa:)

  VastaaPoista
 2. Haluan Töölöön iltakävelylle =D

  VastaaPoista
 3. Mukava piristys näyteikkunassa:)

  VastaaPoista
 4. Ei se määrä vaan se laatu... Täytyyy käydä katsomassa, kun kaupungille ehdin. Loistava kokoelma lankoja.

  VastaaPoista
 5. Ihana mininäyttely! Ohikulkijat tykkäävät varmasti.

  VastaaPoista
 6. Hienosti ovat lintusi esillä. Oletko koskaan ajatellut yhdistää linnut yhteen tauluun vaikkapa puunoksalle istumaan tai muuhun maisemaan? Aivan ihania nämä on.

  VastaaPoista