sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Tuhluri

Aloitin taas valkoisen tikkaustyön.  Tämä on vielä ihan keskeneräinen. Kuvioita ja taustatikkaus puuttuu. Nyt ompelulankana on vaalea sininen.  Tyynypäällinen tästäkin taitaa tulla, vaikka minua innostava voima ei tulekaan jonkun valmiin esineen tarpeesta vaan halusta leikkiä vapaalla konetikkauksella.
Työ kuvattuna nurjalta, klikkaa suuremmaksi
Keskustana on taas höyhenkranssi. Nurkissa on kranssiin päin osoittavat kuviot ja sivuille tulee vielä kuvio,  Trapuntovanuna on yksinkertaisena samaa bambuvanua kuin tikkausvanuna. Esittelen työn nurjan puolen nyt, koska etupuolella on sinisiä tikkausmerkintöjä eivätkä ompeleet näy juurikaan.

Jostain syystä Blogger muuttaa kuvan tummemmaksi, kuin mitä se näkyy Photoshop Elementsissä ja Picasassa.  Pöh.. Säätö pitäisi näköjään tehdä Google +:ssa, jota olen koettanut vältellä, kun en tiedä mitä muuta siitä seuraa. Google ? käyttäjilta olisi kivaa saada kommentteja sen käytöstä.

Valkoinen kangas on isoa työtä varten ostamaani puuvillaa. Pesin sen koneessa ja tässä työssä nyt tutustun kankaan ominaisuuksiin. Mitään kummallista ei ole paljastunut eli normaalilta näyttää.

Sabluuna freezer-paperista
Nurkkakuvioita varten tein ensimmäistä kertaa sabluunan moninkertaisesta freeezer-paperista.  Läpipiirsin kuvion yksinkertaiselle paperille. Sitten silitin neljä kerrosta paperia yhdeksi tukevaksi systeemiksi ja leikkasin piirrosta myöten. Terävillä saksilla leikkaaminen sujui oikein mukavasti.
 Olen oikein tyytyväinen tähän gurujen käyttämään sabluunan tekotapaan. Ostin Tilkkutarhasta ison rullan freezer paperia ja sillä pärjään monta vuotta.

Tuhluriksi paljastuin,
kun aloin järjestellä tilkkutyökankantani.  Kaapista löytyi useita pusseja projekteista jääneitä valkoisia kankaan pätkiä.  Esimerkiksi lintukuvia tehdessäni olen aina ottanut pakasta kangasta, koska muka tarvitsen ison paneelin jokaiseen kuvaan.  Sitten olen leikannut turhat pois.  Ei ihme, että valkoiset kangaspakkani ovat huvenneet kovaa vauhtia.
Nyt täytyy tutustua noihin paloihin tarkemmin ja keksiä, miten käytän ne fiksuimmin.
Työväenopiston laariin vein värikkäitä silppuja. Osa kelpasi kurssikavereille, osa mennee jonnekin mualle. Tärkeintä on että pääsin niistä eroon.  Vanhat silkkipaitani menivät kurssikaverille, joka aikoo värjätä niitä. Saa nähdä, miksi muuttuvat. Jakkupukua ja silkkipaitoja en enää tarvitse.

9 kommenttia:

 1. Voi, mitä kaunista tulossa!
  Noita jämätilkkuja kyllä jää kaikista töistä aivan liikaa, sinä sentään lahjoitat niitä välillä poiskin:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania tikkauskuvioita. Kiitos tuosta hyvästä vinkistä sabluunan tekoon. Valkoiset ei tuke ihan heti loppumaan.

  VastaaPoista
 3. Siinä ei käsi vapise, hienoa jälkeä!

  VastaaPoista
 4. Kaunista tikkausta. Valtaisipa minutkin tuollainen innostava voima, joka pistäisi oppimaan noin upeaa tuotosta.

  VastaaPoista
 5. Täydellinen tikkaus! Kangaslöytöjä taitaa olla jokaisen kaapissa...

  VastaaPoista
 6. Niin nättiä on. Jospa osaisin tehdä tuota. Nämä yllätykset kangasvarastossa on minulle myös tuttuja. Monta kertaa loppuneeksi luultu kangas tuleekin esiin jostain ihmepaikasta, vaikka väitän olevani järjestelmällinen.

  VastaaPoista
 7. On kyllä hienoja nuo tikkauksesi!

  VastaaPoista
 8. Kaunista jälkeä taas! Oletko koskaan kokeillut tikata piirtämällä mallin kaavapaperille ja tikkaamalla sen läpi? Paperi on helppo irrottaa kankaasta - ainakin silloiseen pikaiseen tarpeeseen tehdä yksi kuvio konsti oli mielestäni riittävän nopea ja helppo.

  VastaaPoista