tiistai 28. lokakuuta 2014

Sinivalkoista posliinia

Sinisellä valkoiselle pohjalle tekemäni tikkaus on nyt valmis. Sain jo palautetta, että työ ei ole aivan suora.  Eipä olekaan. Sehän on keskenreäinen ja roikkuu parin nuppineulan avulla design-seinällä.  Kiinnitin kuvatessani huomiota lähinnä valon osumiseen niin, että kranssin trapunto näkyy hyvin.
Olen kuvitellut olevani tilkkutöissä aika moderni.  Tämä työ on kaukana modernista, itselle tulee mielikuva jostain 1700-luvun posliiniastiastosta tai kipsikoriseista.  No ainakin teen moderneilla välineillä eli elektronisella ompelukoneella, freezer paperi-sabluunoilla ja bambuvanulla.

Kai tästä tulee iso tyynynpäällinen. Muuta käyttöä en keksi.  Tärkeintä oli ns. tutkielma-aspekti eli ensin tikkasin saman kranssisabluunan mallilla punaiselle kenkaalle keltaisella, punaisella ja sinisellä langalla.  Nyt sitten väritin valkoisen kankaan hennon siniseksi tikkaamalla tiheällä paisley-kuviolla valkoisten kuvioiden välistä- Kranssissa on trapuntovanu, mutta reunoilla ja nurkissa olevissa kuvioissa ei ole lisävanua.  Etsin sopivat kuviot vasta, kun olin tikannut keskustan kranssin. Trapuntovanu olisi pitänyt laittaa paikoilleen ensimmäisenä. Oikean laidan kuvion puuttuvat tikkaukset olen nyttemmin lisännyt.

Nämä harmaat päivät ovat olleet todella hankalia valokuvaamisen kannalta. Eikä ikkunan edessä olevan ompelukoneenkaan ääressä ole valolla juhlittu, vaan jouduin virittelemään lisävaloja pöydälle normaalin työvalon lisäksi. Tikkasin tätä kolmena päivänä ehkä 3-4 tuntia kunakin. Tikkaus on valmis ja nyt täytyy kehitellä joku muu työ. Tällä hekellä tikattu paneeli on n. 60 cm x 50 cm.

9 kommenttia:

 1. Oijoijoi kun siitä tuli hieno!!! Samaa ongelmaa on suoruuden osalta havaittavissa täälläkin - jo pelkästään kamera vääristää työn sivut herkästi. Ja vaiheessa oleva työhän voi olla vaikka minkä muotoinen... Minä suoristin/pingotin viimeisessä vaiheessa oman tyrskytyöni neulaamalla sen muotoonsa suunnitteluseinääni ja kostuttamalla suihkupullolla melko märäksi. Yön yli se siinä kuivui, ja oli seuraavana päivänä erittäin suora. Eli vähän sama menetelmä kuin neuleissa :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Upeaa tikkausta!

  Tyynynpäällisiä näissä hommissa syntyy valtavia määriä.

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli todella kaunis! Tyynynpäällisenä upea:)

  VastaaPoista
 4. Hieno ja mielenkiintoinen tikkaus!

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Ja todellakin enemmän tulee mieleen joku hyvin, hyvin vanha aika noista krumeluureista ja koristeellisuudesta. Ihanilen tuota sinun jaksamista tikkausten parissa.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana ja todellakin tulee mieleeni myös menneiden aikojen koristelut. Tosi hieno.

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva nähdä tämä "elävänä" kun toit sen näytille Ogelin kurssille.

  VastaaPoista