keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pannulapun pahainen

Kokosin tilkkutyökurssilla kukkakoriblokin muista töistä yli jääneistä kolmioista.  Taas kerran sain oppia, että ei ole niin pientä tilkkutyötä, ettei siihen mahtuisi virheitä.

Kaksi kolmioneliöpalaa vaihtoi keskenään paikkaa salakavalasti, kun kuskasin niitä luokan vastakkaisella puolella olevasta sillityspisteestä ompelukoneen viereen. Ettäs kehtasivat.  Huomasin asian kohtapuolin, mutta en viitsinyt purkaa.

Toinen moka on se, että käytin valmista vinonauhan pätkää kantiksi. Se oli vähän liian leveää ja peittää kolmioneliöiden terävät kärjet. Valitettavasti taas joudin puolustamaan sitä, että en ompele käsin mitään kaitaleita. Kurjaa, kun ihmiset eivät ymmärrä, että minusta on tärkeämpää pystyä käyttämään kipeää kättä arkisiin juttuihin kuten juomalasiin ja muihin esineisiin tarttumiseen kuin ärsyttää tulehtunutta peukalonjuurta  ja rannetta käsinompelulla.

Pannulapun taustapuolelle käytin valmiin esimerkkitilkun eiparisista lentävistä hanhista.  Se on tehty samaisista keltaisista ja oransseista. Vanuna on bambuvanu kaksinkertaisena. Pannulapusta tuli vähän jäykkä. Kaksinkertainen trikoo olisi ollut parempi, mutta sopivaa trikoon palaa ei tuolloin osunut käsiini. 

Merkkasin kukkakoriin tikkauksen käyttäen pienempää kranssisabluunaa apuna. Merkkaukseen käytin violettia häviävää mustetta.  Se hävisi parissa päivässä.  Violetit merkinnät eivät näkyneet ruskeassa korissa, joten siihen tein vapaalla kädellä tikkaukset.  Pienen pieni työ, mutta saan onnitella itseäni siitä, että pääsee valmiiden tilkkutöiden laatikkoon enkä joudu laittamaan tätä keskeneräisten tilkkutöiden laatikkoon.

Kranssitikkausta
Edellisessä postauksessa esittelemälleni tikatulle kranssille tein parin käyttäen samaa sabluunaa.  Ompelen niistä sohvatyynyn päällisen, kunhan olen saanut hankituksi vetoketjun.  Kangas on sama, mutta tikkauslangat menevät hieman toisella tavalla.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana
Mukavia videoita
Löysin YouTubesta loistavia tikkausvideoita. Linda Taylor-nimiseen tikkausammattilaisen videoihin olen törmännyt ennenkin, mutta nyt syvennyin hänen videoihinsa ja niistä löytyy valtavasti vinkkejä tikkauksen suunnitteluun, vaikka en omistakaan pitkävartista tikkauskonetta.  Varsinkin jakso, jossa esiintyi Hari Walner oli mielenkiintoinen. Ostin hänen trapuntokirjansa 90-luvulla ja siitä alkoi haluni osata tikata kunnolla. 

The Quilt Showssa on uusimmassa jaksossa taidetilkkuilua. Ai, kuinka virkistävää. Joudun tunnustamaan nukahtaneeni edellisen jakson aikana. Käsinommeltavat kuusikulmiot eivät näemmä onnistuneet pitämään mielenkiintoani ja minua hereillä.  Valtaosa TQS:n jaksoista on todella mielenkiintoisia ja monet niin loistavia, että olen katsonut uudelleen useampaan kertaan.

7 kommenttia:

 1. No voihan nenä, meni hetki ennen kuin huomasin, missä virhe oli. Uskon että voit silti käyttää sitä turvallisesti patalappuna. Punainen tikkaus jälleen omaa luokkaansa, upea!

  VastaaPoista
 2. Suloinen pienokainen. Tuskin virhe käyttöä haittaa. Pääasiassa välttelen virheiden huomaamista, myös omien. Tikkaustyö on upea. Vielä hienompi kuin edellinen.

  VastaaPoista
 3. Patalappu toimii tuollaisen varmasti hyvin tehtävässään. En edes huomannut siinä mitään virheitä. Tikkaustyösi on taas kerrassaan upea.

  VastaaPoista
 4. Kiva malli tuollainen kukkakori. Kukaan mitään virhettä nää, ja jos näkee niin sehän on taitelijan näkemys...

  VastaaPoista
 5. Sama täällä, en olisi huomannut "virhettä", jos et olisi sitä maininnut. Tekevälle sattuu :-)

  VastaaPoista
 6. Kaunis lappunen ja minun silmääni virheetön. Jos se hoitaa hommansa hyvin, sehän on täydellinen!

  VastaaPoista
 7. Ihanan pirteä patalappu. Virheitä siinä ei ole :) Kukkakorimalli on niin nätti. Huikean hieno tikkaus punaisessa pinnassa!

  VastaaPoista