lauantai 4. lokakuuta 2014

Lisää tikkaussabluunakokeilua

Tänään oli ihan pakko ottaa isompi tikkausten merkintäsabluuna testaukseen ja pitää hauskaa ompelukoneen äärellä.  Malli poikkeaa vähän eilen koriliinaan käyttämästäni pienemmästä sabluunasta.
Kankaana yksivärinen joulunpunainen kangas. Ompelulankana ensin keltainen Aurifil-puuvillalanka, saman laadun sinisellä langalla varjostin kranssin ulkopuolelta ja sisältä.  Tyhjään alueeseen ompelin vapaasti muotoillen pieniä höyheniä käyttäen punaista Ikean puuvillalankaa (valmistus lopetettu).  Punaisen langan olikin tarkoitus hävitä näkyvistä ja vain valojen ja varjojen erottua. Siniset tikit näkyivät paremmin ennen kuin ompelin punaisella.  Keltainen tuli paremmin esille, kun ompelin kranssin lehdyköiden sisälle pienemmät lehdykät.

Merkkaamiseen käyttämäni liitukynä tylsyy nopeasti.  Se ei ole aivan optimaalinen merkkausväline, mutta lähtee suurimmaksi osaksi pois jo työtä käännellessä.  Olen nähnyt jollain videolla käytettävän vielä ohuempaa liitukynää. Jos jatkan näiden sabluunojen kanssa leikkimistä, niin täytynee etsiä ohuempi merkkausväline.  Sininen vesiliukoinen muste näkyy liian heikosti värilliseltä kankaalta, ainakin minun silmilleni tällaisena harmaana päivänä.

Tällä tikkaustyöllä ei ole vielä kohdetta, mutta n. 40 cm x 40 cm mitat mahdollistaisivat pienehköksi tyynyksi päätymisen.

Klassinen kranssi tikkausmallina osoittautui paljon kivammaksi, kuin osasin odottaa.

4 kommenttia:

  1. Kaunis tikkaus. Tuostahan tulee selvästi sellainen mukavan oloinen tyyny.

    VastaaPoista
  2. Nämä, mitä nimität kokeiluiksi, ei minusta kyllä ole enää mitään kokeiluja, vaan ihan totisia tikkaustöitä! Olen joskus noita sabluunoita katsellut, mutten koskaan rohjennut ostaa. Ehkä saat minut innostumaan niistäkin.

    VastaaPoista
  3. Kaunista jälkeä! Tuostahan voi tehdä mitä vaan. Älä ainakaan jätä koepalaksi.

    VastaaPoista