tiistai 30. syyskuuta 2014

Suuria ajatuksia - pieniä tuloksia

Suuria haaveillessani tuli tarve tehdä edes jotain pientä. Niinpä tein yhden setin piparkakkureunaisia lasinalusia.  Koristelin taas koneella käyttäen ympyräharppia.
Kangas on Marimekkoa. Alunperin se on ostettu olohuoneen verhoihin. Verhot kyllä palvelivat täällä monta vuotta, mutta kangasta jäi yli.  Ruudutus on haitannut sen istumista tilkkutöihin. Verhot ovat olleet jo jonkin aikaa tyttärellä. Välttelin sitä, että alustoista tulisi maalitaulun näköisiä ja sijoitin ruutujen risteämiskohdan sivuun.  Alustat sopivat yhteen olohuoneen ja ruokailutilan mattojen värityksen kanssa ja suojaavat sohvapöytää juomalasin jäljiltä.

Valkoista kangasta
Kävin kangaskaupassa etsimässä edullisempaa vaihtoehtoa lintupeiton pohjakankaaksi. Rullaportaiden yläpäässä tervehti iloinen tyttö ja kysyi mitä haluan. Vastasin haluavani valkoista kangasta tilkkutöihin.
Hän vei minut ensin vaatekangaspöydän luo ja esitteli valkoista puuvillaa, jossa oli ELASTAANIA. Sanoin, että tilkkutyökangas ei saa olla joustavaa.  Seuraavaksi hän esitteli ihan ohutta puuvillaa. Silmiini osui, että hintalapussa luki BOORDI. Toden totta kangas oli ohutta verhokangasta, jossa oli brodeerattu boordi toisessa laidassa. Sitten sain tutustua brodyyriin ja batistiin.

Tytöllä ei näyttänyt olevan aavistustakaan alasta. Hän selitti, että ei harrasta tilkkutöitä itse. Varmaan ei. Reppana oli jäänyt ilmeisesti vaille nuorille työntekijöille välttämätöntä perehdytystä myynnissä oleviin tuotteisiin ja  muukin ompelukokemus taisi olla olematonta. 

Nyt kuitenkin pesukoneessa pyörii valkoista puuvillakangasta, josta paljastui mitattaessa, että siinä oli valmistusvirhe (pakassa ei ollut mitään vihjettä siitä, että se olisi sekundaa). Pesun jälkeen näen, onko kankaasta aiottuun tarkoitukseen, vai meneekö tikkausharjoituksiin. Jännityksellä odotan pesutulosta.  Jospa pääsisin hommiin. 

Tilkkulehteen
Lehden aineistopäivä on 5.10.  Yritän taas puristaa siihen tilkkutyöohjeen Sytykkeiden lisäksi. Nyt, kun olen saanut sopivat päätelasit, mahdollisuudet näyttävät hyviltä. On aivan ihanaa nähdä vaihteeksi näytölle hyvin.

4 kommenttia:

 1. Ja se minun ympyräharppini makaa edelleen toimettomana. Aina kun näen sinun ompeluksiani, muistan sen, ja suunnittelen tekeväni jotain sillä, mutta mihin tämä aika oikein menee. Argh!
  Olen törmännyt myös tietämättömiin kangasmyyjiin, mutta nyt meidän Eurokankaassa on töissä oikea kangasihme, joka kaivaa vaikka mistä asiakkaan tarvitseman kankaan ja tuntee ompelun. Olen aina riemuissani, kun näen että hän on töissä.

  VastaaPoista
 2. Samoin kun Tiinatei, aina kun näen ympyräharpilla tekemisiäsi ompeluksia tulee mieleen oma harppini, jolla en ole tehnyt mitään pitkään aikaan, nämäkin niin kivasti oivallettu ja tehty. Täytyy yrittää tänä talvena kaivaa harppi esille ja jotain saada sillä aikaan.

  VastaaPoista
 3. Ympyräompeleet ovat niin kauniita ja miten hyvin sopivatkaan tähänkin tarkoitukseen!
  Tietämätön myyjä on kyllä harmillista, asiakkaalle ja kauppiaalle.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa siis haaveilla. Pieni on kaunista. Pidän tuosta, että nuo viivojen yhtymäkohdat ovat sivussa. Kaikenlaisia myyjiä sitä onkin! Toivottavasti edes joku kangaslaatu oli hänelle tuttua.

  VastaaPoista