perjantai 5. syyskuuta 2014

Melkein tyhjäkäyntiä

En ole koskenut viikkoon ompelukoneeseen enkä kankaisiin. Kahden tilkkutyön viimeisteleminen peräkanaa vaatii etäisyyden ottamista.

Tänään kävin Villa Elfvikin lintutornissa.  Siellä oli monta mukavaa ihmistä nauttimassa upeasta säästä ja kiikaroimassa lintuja.  Olin itse jättänyt kiikarin kotiin ja kamerassakin oli vahingossa turhan lyhyt  objektiivi.  Seurailin nuolihaukan lentoa (asiantuntevammat näkivät haukan lajin).  Oli niin rauhallista, että kyhmyjoutsenetkin käyttäytyivät siivosti eivätkä tapansa mukaan kurittaneet laulujoutsenia.  Toinen laulujoutsenista tosin piilotteli ruovikossa eikä näy kuvassa.
Etummaisin on laulujoutsen ja takimmaiset kyhmyjoutsenia
Joutsenet keskittyivät höyhentensä sukimiseen.  Muut vesilinnut olivat liian kaukana kameralleni.
Tummasyyskorento
Sudenkorentoja asettui kuvaamisetäisyydelle. Molemmat lajit ovat aivan tuntemattomia. mutta useampi yksilö lenteli paisteessa.  Punertavan korennon siivet kimalsivat kultaisina.  Villa Elfvikin ja Laajalahden luonnonsuojelualue sijaitsee Espoossa Kehä I:n ja Turun moottoritien tuntumassa.   Alueen etelärannalla on Maarin lintutorni.
Punasyyskorento
Pitäisi kehittää tilkkutyökurssille joku työ, jota voisin tehdä hissukseen pitkin syksyä silloin kun en työstä varsinaisia kurssitöitä. 

Gotchat
Olen huomannut, että moniin blogeihin on ilmestynyt varmistusvaatimus. Ne ovat todella hankalia minulle, tiirailen suurennuslasilla ja arvailen suttuisia numeroita, mutta ymmärrän, että roskakommentit ärsyttävät.  Minun blogiini eivät anonyymit voi jättää kommentteja edelleenkään juuri roskapostin takia.

Hankin uudet päätelasit, mutta ne eivät ole hyvät.  Niinpä joudun käyttämään enenevässä määrin tekstin suurentamista tietokoneella. Teksti suurenee, mutta nuo numeroarvoitukset eivät.  Uusilla laseilla näen lukea erinomaisesti, mutta varsinainen tarkoitus ei toteutunut.

P.S. Internet tietää kaiken ;) Lea Neula&Puikko -blogista kertoi korennoille nimet. Ylempi tumma on tummasyyskorento ja alempi punainen punasyyskorento.  Mukavaa, kun ei ole annettu kummallisia nimiä vaan erinomaisesti kuvaavat.

5 kommenttia:

 1. Nuo korennot ovat niin kauniita! Meidän rannassa niitä oli tänä kesänä todella vähän, mihin lienevät kadonneet.

  VastaaPoista
 2. Itsekin ajattelin laittaa robottivarmistuksen kesällä, mutta nyt ei ole tullut roskapostia vähään aikaan kun laitoin yhden keväällä tehdyn tekstin kommenttikieltoon, vieläkin sinne tulee joitakin käyntejä, mutta ei anonyymi kommentteja. Roskapostit loppuivat ainakin tältä osin siihen. Toivottavasti pysyykin näin.
  Numerovahvistukset eivät ole niin pahoja kun kirjainvahvistukset ja sitähän voi yrittää muutaman kerran muuttaa, ennenkun kirjoittaa, mutta eihän ne kivoja ole:)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Hienot korentokuvat, ylempi on tummasyyskorento ja alempi punasyyskorento, nämä tiesi tuo samassa asunnossa asuva mies kun kysäisin.

  Ei täälläkään mitään tilkkuiluun liittyvää muuta tapahdu kuin vähän mietintää, että tekiskö uuden laukun vai eikö sitäkään.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia ja kyllä hienot on nimetkin. Taitaa tuo matalaprofiili ompelussa olla laajempaakin, kun minäkään en saa mitään ommeltua. Kangaspuut kyllä tuossa vie osan aikaa.

  VastaaPoista
 5. Välillä onkin hyvä haahuilla tai tehdä jotain ihan muuta. Onnistuneet otokset korennoista.

  VastaaPoista