keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kukkakori

Tilkkutyökurssilla tehdään tänä syksynä kukkakoritöitä erilaisilla tekniikoilla. Viime viikolla saimme ohjeen käsin applikoitavaa kukkakoria varten. Koska käsinompelu ei sovi kädelleni, niin yritin muuttaa mallin paperiompeluun sopivaksi. Melkein kaikki viivat olisivat menneet uusiksi. Niinpä päätin saada jotain aikaiseksi ja kaivoin kaapista kaikki pussit, joissa oli liimaharsolla valmiiksi varustettuja tilkkuja ja toteutin korin liimaharsoapplikaationa.
Tänään kurssilla kukkakorini sai yllättävän hyvän vastaanoton, mikä ilahdutti kovasti.  Korin palat leikkasin alkuperäisen mallin muotoon. Kun olin tehnyt korin, leikkelin kellertävistä ja sinisistä kangaspaloista vapaamuotoisia kukkia. Yritin tehdä vähän orvokin muotoisia, mutta yleisöni ei nähnyt orvokkeja. Ei se mitään.

Palojen reunat ompelin pykäpistoin koneella ja vähän tikkasinkin varmistaakseni liimaharsokiinnitystä.

Yön kuningatar
oli sitten viikonlopun Vanhassa Satamassa. Sain kuulla, että moni oli pistäytynyt Erkin Sauman ja Tikin osastolle vartavasten työtä katsomaan. Upeaa, että blogillani on niin ihania lukijoita, että vaivautuivat katsomaan työtäni lähempää. Tuhannet kiitokset kaikille kävijöille.
Tänään esittelin Yön kuningattaren tilkkutyökurssilla. Siitä pidettiin ja sain vain positiivisia kommentteja. Epäiltiin, että olin ostanut sitä varten valtavasti erivärisiä lankoja. Tosiasiassa käytin ompeluun mahdollisimman paljon rullanloppuja sekä omiani että äidin jäämistöstä. Tuossa työssä ei langan laadulla ole oikeastaan mitään merkitystä. Värien näkyminen mustaa kangasta vasten oli tärkein kriteeri. Ostin työhön vain läpinäkyvän monofilament-siiman ja välivanun. Kaikki muu löytyi omista kaapeista.

5 kommenttia:

 1. Kivoja kukkajuttuja teit. Yönkuningatar on taideteos!

  VastaaPoista
 2. Hieno orvokkikori. Harmi, etten päässyt näkemään Yönkuningatartasi, toivottavasti tuot sen esille johonkin muuhun tilaisuuteen tai näyttelyyn.

  VastaaPoista
 3. Soma kukkakori. Tuo onkin fiksua tehdä erilaisia kukkakoreja näin syksyn kynnyksellä, saa kesän jatkumaan kevääseen asti.

  VastaaPoista
 4. Kiva kukkakori! Mielenkiinnolla odottelen seuraavia :-)

  VastaaPoista
 5. Kiva applikoitu kukkakori!
  Toivottavasti Yön kuningatar on esillä jossain näyttelyssä johon meikäläinen pääsee olisi niin kiva nähdä se livenä:)

  VastaaPoista