sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kävin näyttelyssä ja messuilla

Perjantaina sain taas henkilökohtaisen komennon mennä katsomaan Riitta Grönroosin tilkkutyönäyttelyä Kauniaisten kirjastoon.  Kannatti mennä.  Riitan työnjälki on sellaista, mihin en itse koskaan tule pystymään. Näyttelytyöt perustuivat Yrjö Kokon Pessi ja Illusia -kirjaan, joka taitaa olla ensimmäinen kirjastosta lainaamani kirja, jota en saanut luetuksi loppuun asti. Se aiheutti jonkinasteista lepokitkaa näyttelyyn menemiselle . 
Metallinhohtoiset kankaat ja metallilanka ovat Riitan usein käyttämiä raaka-aineita. Katsokaa, kuinka hienosti perhonen on kirjottu/tikattu työhön.  Kuvasin kaikki 9 työtä, mutta julkaisen tässä vain tämän osaotoksen Illusian siivet-työstä. Riitta, toivottavasti et suutu.  Olen  epävarma näyttelyn jatkumisesta. Saamani tiedon mukaan se jatkuisi 10.10. asti, mutta näyttelypaikalla ja esitteessä olleen tiedon mukaan sen viimeinen päivä oli eilen 20.9.

Kädentaitomessuilla
sain konkreettisesti kokea huippuhyvää palvelua.  Kun listasin edelliseen postaukseen ostoslistaani, niin Tilkkutarhan Minna tarttui siihen ja toi messuille juuri niitä tarvikkeita, joita olin toivonut.  Osa niistä ei todellakaan kuulunut vakiorepertuaariin.  Yksi tarvike jäi puuttumaan, se ilmeisesti pelkäsi, sitä että aioin häivyttää sen liottamalla olemattomiin veden avulla.  Sain hypistellä valkoista Kona Cotton laatukangasta ja nyt mietin raaskinko ostaa sitä, vai etsinkö jotain edullisempaa.  Jos en tarvitsisi niin suurta määrää, olisi helppoa tilata.  Valkoista kangasta olen tilkkuilu-urani aikana käyttänyt ainakin neljä pakkaa ja lisäksi pienempinä pätkinä ostanut valkoisellavalkoiselle -painokankaita.  Kun ostaa pakan kerrallaan, voi tehdä mitä tahansa eikä kangas lopi hetisiltään.

Yön kuningatar -työni roikkui sovitusti Erkin Sauman ja Tikin osastolla. Sen tarkoituksena oli esitellä, mitä voi saada aikaan käyttämällä kaikkia mahdollisia koristeompeleita.


4 kommenttia:

 1. Peggy tiesi kertoa näyttelyn jatkyvan 10.10. saakka

  VastaaPoista
 2. http://themodernquiltguild.wordpress.com/2012/03/11/100-days-week-of-techniques-tutorial/

  Tässä ohje ympyrään

  VastaaPoista
 3. Toivon ehtiväni tuonne näyttelyyn. Messuilla en päässyt käymään, kun täytyi viettää koko ajan synttäreitä, vaikken olis yhtään halunnut.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen pohtinut Kona Cottonin ostamista noin pakan verran, niin mieluisa kangas se on ollut kun sitä olen viimeisimpään peittooni käyttänyt. Sitä saa todella monena eri valkeana joten tämä pohdinta on vielä vaiheessa. Ihan perus valkoisen sijaan ehkä kuitenkin suosisin bleched white tai snow väriä.

  VastaaPoista