perjantai 29. elokuuta 2014

Yön kuningatar valmistui

Sain täysin valmiiksi jo toisen tilkkupeiton elokuun aikana.  Yön kuningattaren ensimmäiset palat tein tosin jo marraskuussa 2013 ja ompelin lisää pitkin talvea. Toukokuussa uhosin jo että Musta on ommeltava kesällä, mutta viimeistelinkin ensin hyrräpeiton eli "Tuulen voimalla" -peiton
Peiton lopulliset mitat ovat 130 cm x 196 cm.  Tikkaus veti kasaan jonkun sentin.  Viimeaikaiset säät eivät ole juurikaan tarjonneet auringonvaloa avuksi mustan työstämisessä.  Sadepilvet ovat pimentäneet taivaan tämän tästä. 

Tikkasin ruodittomalla höyhenkuviolla.  Se oli paras vaihtoehto, kun oli niin vaikeaa nähdä, missä tikkaukset jo menivät.  Koetikkausten tekeminen kannatti ja löysin mallin, jolla homma onnistui kauniisti.  Päällipuolelta tikkaukset eivät juurikaan erotu, mutta violetti tausta kertoo koko totuuden.
Satiinilakana kiiltää ja jotenkin se eli enemmän tikkauksesa mukana. Päällipuoli näyttää aika sileältä, mutta taustasta tuli rohkeasti kolmiuloitteinen.

Kävin kovaa taistelua itseni kanssa, kestänkö käsinompelusta tulevat kivut vai kiinnitänkö reunakaitaleen kokonaan koneella ommellen. Päädyin kestämään kivut, kun ranne on ollut viimeaikoina varsin kivuttomassa kunnossa.

Kirjoin blokit koneella käyttäen kaikkia koneeni valikoimassa olevia koristeommelmalleja.  Luin mallikorttia välillä vaakasuuntaan ja välillä pysysuuntaan, jotta en käyttäisi vain noin kymmenkuntaa suosikkiommelta.

Moderneilla välineillä tehty ja hups, mitä tulikaan - Perinteiseltä rekipeitoltahan Yön kuningatar näyttää.   

12 kommenttia:

 1. Todellakin kaunis ja upea työ. Nimi on niin osuva ja hienot tikkaukset.
  Harppiaompeleita pitäisi enemmän käyttää, täytyypä kaivaa se ompeluhuoneen kätköistä esille:)

  VastaaPoista
 2. Todella upea! Tikkaukset tuovat eloa tummaan taustaan, ja ruuduttavat pinnan kontrastiksi ympyröille.

  VastaaPoista
 3. Tämän haluaisin joskus nähdä ihan livenä, kuvat todennäköisesti syövät osan sen upeudesta, vaikka peitto näyttääkin todella kauniilta. Tikkausratkaisusi toimii hyvin eivätkä höyhenet vie huomiota ympyröiltä Voit olle todella ylpeä itsestäsi!

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä edellä kommentoineiden kanssa. Kauniit tikkaukset ja upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
 5. Erinomaisen upea! Blokit vielä pystyin tekemään, mutta tikkaukset jäisivät tekemättä. Ne eivät ole ollenkaan simppeleitä, vaan hyvinkin vaativia, eikä ihan pienellä harjoittelulla saavutettavia.

  VastaaPoista
 6. No ei nyt ihan rekipeitto, pikemminkin kuuluu sarjaan tuhannen ja yhdenyön tarinat.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on hieno. Tulee mieleeni vanhat vanhat peitot nostalgisesti. Aivan ihana on.

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana peitto! Taidokkaita nämä sinun tikkaukset!

  VastaaPoista