maanantai 11. elokuuta 2014

Tikahdutko tikasta?

Suomalais-brittiläinen kangasvaihtotyö - The Woodpecker - Tikka
Työni valittiin edustamaan Suomea yhtenä kolmestakymmenestä ja oli elokuussa 2014  Festival of Quilts -näyttelyssä Birminghamissa, joka päättyi eilen 10.8.14.  Kangasvaihtohaasteeseen osallistui yli 100 työtä.

Työn koko on määrätyt 40 cm x 80 cm. Työssä piti käyttää Briteistä tulleita kankaita ja omia kankaita. Sain yhden valkoisen kankaan ja kaksi hieman erikoisen punaista ja mustapohjaisen kuvioidun kankaan. Omina käytin mustia, liki valkoisia, valkoista ja harmaita.

Linnun mallin sain sisareni ottamasta valokuvasta.  Tikan vartalo on trapuntosta pullea.  Ennen trapuntovanua, tikkasin tikan vartalon ja pään vapaalla konetikkauksella valkoisella valkoiselle ja mustalla mustalle. Vain tunnustelemalla huomaa tikkaukset. Valkoiseen taustaan tikkasin vihreällä lehviä (feathers). Tikka on koottu liimaharsoapplikaationa.  Työ jää kiertämään Tilkkuyhdistyksen matkalaukkunäyttelyssä.

Valmiista työstä voi sanoa, että onneksi käpytikat eivät ole työn kokoisia.  70 cm korkea tikka voisi olla aika pelottava pihapuissa kiipeämässä.  Kyseessä on naaras, siksi päässä ei ole punaista.

Britteihin lähteneet työt valittiin valokuvien perusteella ja vinkattiin, että kannattaa lähettää hyviä kuvia.  Niinpa ostin uuden mustesuihkutulostimen ja tulostin tikan ja yksityiskohtakuvan molemmat A4 kokoisina kiiltävälle valokuvapaperilla. Temppu tehosi.

Kuvassa näkyy tikan alavatsan tikkauksia. Himmeämmässä punaisessa kankaassa tapahtuu hauska optinen harha tikkauksen kanssa. Näyttää ihan siltä, kuin kankaan kuvio olisi tikkauksen päällä.

Idea työhön lähti ihmettelystä, miten käyttää noita kahta punaista kangata. Kangas., jonka käytin palkkiin oli niin vaikea, että siitä ei tuntunut kehkeytyvän mitään.  Näin sitä voi selvitä hankalankin tuntuisista haasteista.

P.S. Jos tämä työ nauratti, niin hienoa. Haastekankaista ei syntynyt mitään vakavasti otettavaa.

8 kommenttia:

 1. Tämä tupi kyllä lunasti paikkansa Birminghamiss!

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs oli oivallisesti käytetyt kankaat! Palkkikangas pisteenä iin päälle! Toivottavasti kankaiden lähettäjä on nähnyt tämän. Tuli varmaan yllätyksenä hänelle :)

  VastaaPoista
 3. Hieno lintu! Tämä on tosi tikkaajaan tikkaama tikka. Loistavasti tuhottu pahat kankaat ja minä tässä hieman tuomaria leikkien anna erikoismaininnan ja loistopisteet tuosta punaisen käyttämisetä osana reunusta. Oikeastaan olisi kivaa, jos tikat olisi oikeasti noin isoja, mutta silloin meillä ei varmaan olisi yhtään metsiä jäljellä.

  VastaaPoista
 4. Upea! Muistan että pähkäilit kankaittesi kanssa, mutta hyvin olet saanut niitä käytettyä.

  VastaaPoista
 5. Oi, kun on upea työ ja hienosti olet haasteelliset kankaat käyttänyt!
  Hienot tikkaukset!

  VastaaPoista
 6. Hieno työ, ja aivan vakavasti otettava ja otettu, eihän se muuten Birminghamiin olisi päässyt!

  VastaaPoista
 7. Upea tikka! Toivottavasti jatkat muutenkin lintusarjaa, sitä on ollut mielenkiintoista seurata.

  VastaaPoista
 8. Voi että kyllä on niin mahtavan hieno työ. Tosi upea. Miten ihmeellä osaat tehdä näin upeita näistä linnuista, ihan kuin eläviä.

  VastaaPoista