sunnuntai 17. elokuuta 2014

Nokkava lintu

Piti tulla vihepeippo, mutta taisi tulla ihan uusi lintulaji, jonka tunnusmerkkinä on iso vaaleanpunainen nokka.  Olen keksinyt koko liudan selityksiä tälle epäonnistumiselle:
 1. Lasertulostin muutti värejä niin, että lämpimästä kullankeltaisesta tuli harmaanvihreä ja aloitin ompelun käyttäen paperitulostetta värimallina
 2. Ohuesta vesiliukoisesta merkkauskynästä loppui väri ja piirsin paksummalla kynällä kankaalle, jolloin linnun piirteet muuttuivat
 3. Lankavalikoimassani ei ole riittävästi pehmeitä kullankeltaisia sävyjä
 4. Näköni kanssa on ongelmia. Uusien luku/tietokonelasien käyttöön on totuttelemista.  Kaikkia virheitä ei edes niillä pysty korjaamaan.
Kun älysin, että väritys menee poskelleen, aloin korjata tilannetta lisäämällä kellanruskeaa ja katsoin lintuni kuvaa iPadilta.  Nokan koon korjaamiseen olisi tarvittu purkamista, mutta siihen en ryhdy (jäisi varmaan vain reikä kankaaseen).  Voinhan ommella uuden lintukuvan.  Sitä varten tosin täytyy ostaa sopivamman värisiä lankoja jostain kaupasta. Apua - mistä ihmeestä löydän konekirjontalankoja täällä pääkaupunkiseudulla.

Tässä linnussa on useampaa eri sorttia lankoja.  Osa on kirjontalankoja, mutta osa mitä sattuu vaateompelusta jääneitä, halpislankapakkauksista, tilkkutöihin ostettuja jne.

Aiemmin kirjomani lintukuvat ovat suunnitteluseinälläni ihmettelemässä, miten käyttäisin ne.  Ettei vaan niistäkin olisi muodostumassa peitto.  Onneksi ne lisääntyvät niin hitaasti, että todennäköisesti ehdin tikata kaksi tikkausta odottavaa keskeneräistä peittoani ennen kuin niitä syntyy riittävästi peittoon.

Yön kuningatar -peittoa en ole vielä koonnut ja nyt on työväenopiston kurssin alkaminen niin lähellä, että on suuri houkutus jäädä odottamaan sitä ja koota peiton kerrokset siellä pöydän päällä.  Toisaalta nyt tiedän, mitä aion yrittää siihen ja aurinkoisia päiviä tulisi hyödyntää mustan peiton ompelemisessa. 

6 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen lintu ja kiva kun on ihan oma laji:)
  Väritys on ihan hieno ja minulle tuo lintu olisi mennyt ihan täydestä, kun en kaikkia lintuja tunnista kuvistakaan.

  VastaaPoista
 2. Olen aika huono lintujen kanssa, mutta viherpeipon kyllä tuntisin. Jos sinusta tuntuu, ettei ole tarpeeksi yhdennäköisyyttä alkuperäiseen, tee ihan oma sarja noista värimutaatiolinnuista. Niitäkin sitten peiton verran. Onko Hobby Pointissa konekirjontalankoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hobby Pointissa ei valitettavasti ole minkäänliasia ompelulankoja ainakaan nettisivujen mukaan.Kun tein variksia, niin silloinkin joudin kirjomaan uuden version. Eli tämä ei ole katastrofi, lähinnä naurattaa.

   Poista
 3. Hieno on tämäkin ihan selvästi Viherpeippo. Onpa ihme, jos ei Helsingin seudulla ole konekirjontalankoja!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahdottoman hieno tirppa!

  VastaaPoista
 5. Minä alan jo odottaa, milloin kokoat lintusi näyttelyksi suuremmankin yleisön ihailtavaksi! MInusta nämä ovat niin upeita eivätkä pienet erot esikuviinsa haittaa mitenkään.

  VastaaPoista