sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Piparkakkureunaa

Kaapissani ei ole yhtään lahjaksi sopivaa mukinalussettiä tällä hetkellä. On siis aika tehdä sellainen.  Ympyrämuotoon tekeminen tuntui houkuttavalta vaihtodehdota.  Taas pääsi ihana ompeluleluni eli ympyräharppi käyttöön.
Kankaana on jostain saamani marimekkokangas, jota oli juuri sopivan kokoinen pala kuuteen lasinaluseen.  Ensimmäinen on nyt tässä ja lähiaikoina syntynee lisää.  Leikkasin kankaan neliöiksi 17 cm x 17 cm ja laitoin väliin silittämällä kiinnitettävän tukimateriaalin palat 16 cm x 16 cm (silitysraudalla kiinnittävien liimojen kanssa saa olla tarkkana).  Ala- ja ylälankana on keltainen Aurifil.  Mukavasti mahtui kuusi kierrosta koruompeleita tilkulleni.  Uloimman ompeleen valitsin ensimmäisenä, sillä sehän on haluamani piparkakkureuna. Ompelun aloitin tietenkin keskimmäisestä ympyrästä. Ommeltuani leikkasin sitten varovasti saksilla aavistuksen verran ompeleen vierestä.  Aika näyttää tulevatko nämä kestämään pesua.

Kuvassa koruompeleet eivät juurikaan eroitu, mutta käyttäjä näkee ne selvästi.  Nyt mietin, kannattaisiko lpppuihin käyttää erivärisiä lankoja, jotta ne olisivat yksilöllisiä, vai pitäydynkö keltaisessa.  Kuvasin skannerilla, koska siinä kohde on aina taatusti suorassa kulmassa eikä tarvitse korjailla kuvaa.

Kirjotut linnut
Kälyni kyseli kirjomistani linnuista ja huomasin, että en itsekään enää muista niiden tekojärjestystä.  Tein vapaan konekirjonnan töilleni  blogiin ihan oman Konekirjonta-sivun helpottamaan seuraavien tipujen suunnittelua. 

7 kommenttia:

 1. Oi, kun ihanan lämmin aurinko:)
  Kiva, uusi idea harpin käyttöön pitää kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Kiva työ ja tuo tekniikka on kyllä melkoinen keksintö.

  VastaaPoista
 3. Kaunis väreiltään ja tikkaus on tikkaus täydellistä.

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuo reunan leikkaaminen, varmaan raportoit, miten käyttäytyy pesussa. Mielestäni tikkaukset erottuvat juuri sopivasti, kankaan kuviointi tulee mukavasti esiin, kun tikkaukset eivät ole liian hallitsevia.

  VastaaPoista
 5. Olen jo ihan sinut kaiken keltaisen kanssa, joten voin sanoa, että hieno on! Tee vaan keltaisella seuraavatkin koristeompeleet. Skannaus onkin hyvä idea.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ideasta! Harppini onkin lojunut liian kauan työttömänä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos inspiraatiosta taas kerran, minä näin heti nuo lasinaluset perhosina ja tälläinen on minun versioni http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/06/kesahatut-lapsille.html

  VastaaPoista