sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hypertikkausta

tai jotain sinne päin.  Viikolla tuli mainos Patsy Thompsonin Craftsyssä pitämästä tikkauskurssista .  Jos ei olisi peiton tikkaaminen kesken ja toinen kaapissa odottamassa, olisin varmaan ilmoittautunut. Mainoksessa näin ensimmäistä kertaa sanan hypertikkaus. Se osui oikein kunnolla. Toinen termi ultimate quilting suomeksi käännettynä olisi ehkä äärimmäistikkaus, mutta hypertikkaus  sanana kuvaa mielestäni erinomaisesti sitä, miltä minusta tuntuu tikatessani. 

Hyrräpeiton boordin yksi reuna on saanut nyt tikkaukset. Hyvin kermavaahdon oloista.  Jossain näin, että höyhenen lehdykän sisälle oli tikattu kapea lehdykkä.  Se kolahti ja aloin tehdä niitä,  Tikkauksesta tulee ehkä aavistuksen vanhahtavan näköistä verrattuna valkoisten blokkien moderneihin kuvioihin, mutta silti kivaa.

Merkkasin kevyesti noin-kohdat, jossa höyhen vaihtuu toiseksi.  Muuta merkkausta ei tarvinnut tehdä, sormella piirtely riittää.

Nyt on ollut hyvin lämmintä, joten tuntuu kuumalta pitää tilkkupeittoa sylissä ja yrittää tikata sitä.  Tämä lämpö on aivan ihanaa.  Minä nautin siitä, vaikka yöksi täytyy yrittää viilentää. Tuulettimet viimeistään auringon laskiessa päälle ja ikkunat ja parvekkeen ovi auki.  Viime yönä ikkunoita sulkiessani näin harmaan kaniemon, jolla oli harmaa ja musta poikanen. Musta poikanen näkyi puistossa aamullakin, mutta siinä vaiheessa en ehtinyt kuvaamaan sitä.  Kanit eivät säilytä jalostusvärejä kovinkaan monta sukupolvea. Joku on ilmeisesti taas laskenut lemmikkinsä ulos lisääntymään, kun näyttävät selviytyvä niin hyvin täällä.

Tänään kävin täysin siemauksin nauttimassa hyvästä seurasta, säästä ja lämpöisestä merivedestä. Espoossa Mellstenin rannalla vesi oli lämmintä kuin Välimeressä konsanaan. Kävin useampaan otteeseen pulahtamassa mereen.  Nenä on vähän palanut nyt, mutta tällaisista päivistä täytyy nauttia. 

7 kommenttia:

 1. Upea tikkaus!
  Kävin Graftsyssä katsomassa, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 2. Minä jo tuon kurssin ostinkin, en ole ehtinyt edes sisältöä vielä vilkuilla kuin sisällysluettelon verran :) Craftsyssä olen opiskellut kaikki Angela Waltersin kurssit ja molemmat Cindy Needhamin kurssit - esim. Cindyn kursseista Design it, quilt it on loistava! Tuo sama pikku lehdyköiden tikkaaminen isompien sisään kiinnitti huomioni, ja tikatessa olo on tosiaan hyper :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on sinulla vakaa käsi kun tikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soile. Kädet tekevät välillä kummallisia mutkia eivätkä silmätkään näe, mihin pitäisi ommella. Mutta yritystä on.

   Poista
 4. Eipä uskoisi, että vapaalla kädellä on tikattu ja ilman tarkkaa mallipiirustusta. Aivan ihanan näköistä jälkeä!

  VastaaPoista