sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ylihuomenna Tilkut Piknikillä näyttely aukeaa

Viime aikoina on aikaani kulunut Syyringin näyttelyn järjetelyissä.  Huomenna on ripustus ja näyttely on esittelykunnossa tiistaina 6.5.2014.  Se on auki aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä.  Paikka on Taide-Laakso-niminen tila Laakson sairaalalla, Lääkärinkatu 8 P, Helsingissä.  Korttelin päässä Mannerheimintieltä. Jalankulkijat pääsevät kätevästi Urheilukadun puolella olevasta portista. Autolla pitää kiertää Lääkärinkadulle ja sieltä ajaa sairaala-alueen läpi.


Kaikki tilkkutöistä, käsitöistä ja taiteesta kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita.  Ja tietenkin he, joihin tilkkuilukärpänen ei ole vielä purrut.

Snooker-sukat
Löyhä yhteys snookeriin löytyy siitä, että olen katsonut TV:stä snookerin MM-kisoja ja tarvitsin jotain tekemistä käsilleni.  Syntyi sukkapari Novitan Nallesta.  Edellisistä sukista jäi jäljelle vähän vihreää lankaa ja ostin sen kumppaniksi soopelinväristä Nallea.  Silmukoita on 56 eli joka toisella puikolla 12 s ja joka toisella 16 s.  Resori jatkuu jalkapöydän päälle.  Helppo konsti tehdä sukkiin vähän vaihtelua.
Vähän tarkoitti sitä, että en aloittaa raitojen tekemistä langan rytmin mukaan vaan yritin saada riittämään vihreän kantapäihinkin.  Kun aloitin näiden tekemisen heitin samalla kertaa pois kolmet villasukat, jotka olivat jo kuluneet reikäisiksi.  Niiden parsiminen ei oikein sujunut, joten valitsin kivamman tavan saada käyttökelpoiset sukat. 

Pikkulintuja
Pikkutikka vieraili pihapihlajassa eilen.  Edellisen kerran näin sen noin 10 vuotta sitten samassa pihlajassa. Tuskin siis oli sama yksilö. 
Kiva, kun tämä malttoi pysyä paikoillaan parin valokuvan verran. 

Valokuvauskalustoni ei ole ihan optimaalinen pikkulintujen kuvaamiseen, mutta olen nyt onnistunut saamaan muutaman kuvan peipoista, jotka yleensä piilottelevat korkealla puissa.

Naaraspeippo
Urospeippo


1 kommentti: