maanantai 7. huhtikuuta 2014

Suhteellisen raikasta

Työväenopiston tilkkutyökurssi päättyy tällä viikolla.  Alkoi olla paineita saada jotain siihen liittyvää aikaan.  Niinpä kokosin hyrräpeiton, jota olen ommellut kurssilla.  Ei siinä paljon ommeltavaa enää ollut, kun olin viime viikolla koonnut jo rivit yhtä lukuunottamatta.  Siitä yhdestä puuttui yksi kaksoispala eli hyrräblokin ja valkoisen kankaan yhdistelmä.
Valitsin Eijalta saamistani raitakankaista sellaisen värin, jota ei ennestään työssä ollut.   Sitä oli niin vähän, että en voinut leikata sitä samalla tekniikalla kuin olin muut palat leikannut.  Nyt hyvä lukija, voitkin sitten etsiä tuon palan työstä.  Voi olla että silmissäsi alkavat raidat vilistää vääränlaista blokkia etsiessäsi.

Päällisen koko on nyt 119 cm x 172 cm silittämättömänä.  Tälle ei ole tilausta eikä käyttösuunnitelmaa.  Nyt katselen ja ihmettelen, mitä laitan reunoille, vai laitanko mitään.  Suunnittelen tikkaavani kesällä jotenkin todella hurjasti.  Vanuksi tulee todennäköisesti halpa polyestervanu.  En koe mielekkääksi käyttää vanuun enempää kuin mitä olen päälliskankaista maksanut. Raidalliset kankaat ovat näytepalasetti, jonka ostin muutamalla markalla kirpparilta parikymmentä vuotta sitten.  Valkoiset ovat ihan kangaskauppatavaraa.  Nyt kuitenkin vuosien jälkeen löysin noiden raitakankaiden käyttämiseksi mieleiseni idean.

11 kommenttia:

 1. Raikas työ - ja paljon valkoista eli tilaa minne sijoittaa tikkauksia. Voit "tikata kuoliaaksi" jos haluat :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin olet piilottanut sen erilaisen hyrrän mutta arvaan että se on oikealla ylin musta-valkoraidallinen:)
  Kannattaako laittaa reunoille mitään, minusta tuo on kiva noinkin, oikein kiva onkin:)

  VastaaPoista
 3. Kiva moderni peitto. Ei kaipaa reunoja.

  VastaaPoista
 4. Ei nyt löytynyt vääränlaista blokkia. Kaunis tilkkupinta, eikä vilistä yhtään silmissä.

  VastaaPoista
 5. Vaikka kuinka yritin tihrustaa, en kyllä keksinyt sitä "vääränlaista" blokkia. Se on selvästikin ihan "oikeanlainen" :-) Hieno työ!

  VastaaPoista
 6. Irma löysi tuon poikkeavan blokin. Se on oikeassa laidassa ylhäällä. Kuvittelin tehneeni erittäin perinteisen peiton ja Soile näkeekin sen modernina, hmm...

  VastaaPoista
 7. Raitojen ystävänä peittopinta on mieleinen. Jännityksellä odotan sitä hurjaa tikkausta!

  VastaaPoista
 8. Kyllä ihan mahdottoman tehtävän annoit! Ei kukaan tuolta mitään virhepalaa erota. Enkä katsonut, vaikka paikan paljastitkin. Minusta tuo on oikein nätti kiva malli. Olen tässä etsimässä inspistä peiton tekoon pitkästä aikaa, mutta ehkä en ihan vielä...

  VastaaPoista
 9. Varmaan kankaat tekevät peiton minun silmissäni moderniksi.

  VastaaPoista
 10. "Vääränlaista blokkia en löytänyt ennekuin se oli paljastettu, joten hyvin sopii joukkoon.

  VastaaPoista