tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pulunen

Tein naaraspulun eli pulusen kuvan perusteella vähän pienemmän version sohvatyynyn päälliseksi.  Vanuna on nyt 100 % puuvillavanu, jota olen käyttänyt monet vuodet.  Se on selvästi keltaisempaa kuin bambuvanu ja paljon lähempänä 20/80 sekoitevanun väriä.  Trapunto erottuu nyt vain pulleutensa puolesta.
Vitivalkoisesta tulee kuvassa harmaa, mutta jos säädän kuvaa valkoisemman suuntaan niin tikkauset eivät enää erotu.  Ja tikkaukset ovat tämän piilokuvan juju.  Tästä tuli niin klassisen näköinen, että itsekin katson ihmetellen että eihän tämä ole enää moderni pulunen.

Klassinen vaikutelma tulee symmetriasta.  Kaikilla sivuilla on samanmuotoiset höyhenkuviot ja nurkissa samanlaiset pikkukivitikkaukset.  Piirsin höyhenten ruodot jopa samalla kaarella.  Lehdykät tikkasin vapaasti yrittäen istuttaa ne kauniisti ruodin ympärille.  Pulunen perustuu siis itse ottamaani valokuvaan kuhertelevasta pulupariskunnasta.  Kuvan löydät tämän postauksen lopusta.

Pullistelevasta pulusta otin uuden valokuvan, kun vinottain otettu jäi aika epäselväksi.  Tämän työn korvaan samankokoisella kuin pulunen lähipäivinä.  Ja sitten ihmettelen mihin käytän tämän. Bambuvanu on ihanan pehmeää, mutta ei sopivan ryhdikästä sohvatyynyyn.
Pulut postikorttina
Finn Quilt ilmoitti eilen, että Tilkkutanssit-kilpailutyöstäni on painettu postikortteja ja sain kuvankin postikortista. Puluja on rajattu eikä reunusta näy ollenkaan.  Tikkaukset näkyvät hyvin kortissa. Kortteja on kuulemma myynnissä Tilkkupäivillä Imatralla.  Käykääpä ostamassa niitä. 

Alkuperäinen pulukuva
Siinä uros yrittää niin kovasti hurmata naarasta.  Vaikka naaras ei tässä näytä kovin kiinnostuneelta, niin saman sarjan toisessa kuvassa kiinnostus näkyy hyvin.  Kuvan olen ottanut vakituisella lintujen kuvaamispaikallani eli Seurasaaren sillalla.  Eilen bongasin sillalta isokoskeloita useampana ryhmänä, kanadanhanhia, urostelkän ja yhden kyhmyjoutsenen.  Varmaan ensi viikolla lajisto runsastuu.  Meri oli vielä jäässä suurelta osalta tällä puolella kaupunkia.

3 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman hienot trapuntot! Olet kyllä taitava tikkaaja! Kuvassa ainakin puuvillavanu näyttäisi paremmalta.

  VastaaPoista
 2. Upeita tikkauksia ja tulee todella hienot tyynynpäälliset.
  Kiva kun pulut pääsivät korttiin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on upeita nämä lintu-työsi kaikki. Ja tuo tanssi on niin hieno niin hieno.

  VastaaPoista