perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pullisteleva pulu

Aloin tehdä sohvatyynyn päällistä valkoisesta puuvillasatiinista.  Kun työ on aivan väritön, on sitä tosi hankalaa kuvata.  Salamalla en onnistunut saamaan tikkauskuviota näkyviin ollenkaan. Onneksi aurinko tuli avuksi ja sain ikkunan ääressä varjoja näkyviin.
Tämä on urospulu, jonka kuvaa käytin myös tilkkutanssit-kilpailutyössäni.  Värillisen version pitäisi olla nähtävillä Tilkkupäivillä Imatralla, jos se nyt jotakuta kiinnostaisi.  Päällisen toiselle puolelle tulee naaraspulun kuva.

Ostin jokin aika sitten Tilkkutarhasta bambuvanua.  Tämä on ensimmäinen kohde, jossa käytin sitä.  Linnussa on Hobbs Heirloom 20/80 vanua, mutta varsinainen tikkausvanu on bambuvanua.  Ihan kivasti pienet kuviot pullistelevat siinä.  Se on jotenkin kevyemmän oloista kuin 100 % puuvillavanu Warm and comfortable. Kaipaisin valkoisempaa vanua tuon 20/80 vanun tilalle. Sen pitäisi kuitenkin olla yhtä pehmeää kuin nyt käyttämäni vanu.

Lisää tikkauksia tulee pulua ympäröivän neliön ulkopuolelle.  Olin vain niin innoissani, että sain vaihteeksi jotakin tikatuksi ja esittelen keskeneräistä työtä.  Kuten kuvasta näkyy, en tapaa harsia vaan käytän hakaneuloja pitämässä työn kasassa tikkausvaiheessa.

Jaa-a  taas teen valkoisesta.  Kirjavien kankaiden valikoimani tuntuu niin sekalaiselta ja linjattomalta, että ei niistä oikein mitään saa.  Lisää en osta ennen kuin keksin todella hyvän jutun, jota alan tehdä.


4 kommenttia:

 1. Hieno tikkaus. Kutistuminen on melkoista kun tikkaa tiheään. Mikä on työn lopullinen koko.

  VastaaPoista
 2. Voi, miten sinä osaat ja jaksat tehdä näitä hienoja tikkauksia ja lintutöitä! Hyvä, että muistutit kilpailutyöstäsi, nyt pääsen ihan livenä näkemään ihailemiani lintujasi!

  VastaaPoista
 3. Kyllä minulla on vielä pitkä pitkä matka tässä tilkkuilijan-sarallani. En ikinä osaisi tuollaista tehdä, on se niin taidokkaan upea tyyny. Ja tuo lintuaihe kruunaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun käytte kommentoimassa. Työ näyttää kuvassa siltä että ryppyjä on runsaasti. Kun se on yön levännyt suorana työpöydällä se on paljon sileämpi. Huh! Tilkkutöiden tekeminen on evoluutiota. Samaa ei jaksa jauhaa yi 20 vuotta vaan täytyy mennä uusille urille. Nyt siis keskityn kirjomiseen ja tikkaamiseen. Kun lintukuvasta on kerran tehnyt ääriviivapiirroksen, on sitä helppo käyttää monessa paikassa.

  VastaaPoista