lauantai 29. maaliskuuta 2014

Nyt kolahti

Siis postiluukku kolahti eilen ja sain Quilting Arts -lehden huhtikuun numeron.  Kannen vilkaisu sai heti sanattomaksi. WOW! ja sisältö kannen mukaisesti upeiden muotokuvatilkkutöiden tekemisestä.  Sisältö kolahti täydellisesti minuun. 
Mahtavia muotokuvia, joissa on pienen pienistä paloista koottuna myös perinteinen tilkkutyö.  Näiden rinnalla pienet lintututkielmani tuntuvat kovin vähäpätöisiltä.   Aivan huikeaa osaamista on yhdistää esittävä kuva ja valtavan suuri määrämuotoinen tilkkupinta.  Tuon kannen tilkkutyön on tehnyt Deborah Hyde -niminen tilkkutaiteilija. Aivan uusi nimi minulle.

Tilkkutyökurssi lähestyy loppuaan.  Niinpä minun raidallisesta hyrrä-työstänikin loppui raidallinen kangas kesken kaiken. Ystävä tekstasi eilen löytäneensä mökiltään sopivia lisukkeita.  Olisi kivaa saada pinta valmiiksi ja kehitellä siihen superkivoja tikkauksia.  

Muuttolintuja
Äsken istahti peippo koivun oksalle ikkunan eteen. En ehtinyt saada kameraa esille ennen kuin oksa oli taas tyhjänä.   Sepelkyyhky istahti samalle oksalle noin viikko sitten eikä tykännyt yhtään silloisesta räntäsateesta.  Sen puoliso jäi valitettavasti rungon taakse enkä saanut perhepotrettia.
Vesilintuja on vielä aika vähän, onhan maaliskuu meneillään.  Kanadanhanhet pitivät eilen aikamoista metakkaa Seurasaasen ympäristössä, äänekästä kaakatusta ja vesi roiskui.
Telkkäuros yritti vikitellä kivellä levännyttä naarasta eilen.  Oikoi kaulaansa ja pyöritti pyrstöään.


Lokkeja oli Seurasaaren luona kolmea sorttia eli harmaalokkipari, kalalokkeja paljon ja naurulokkeja jokunen.  Meri oli vielä osittain jäässä.  Isokoskeloita oli useita viikko sitten, mutta olivat ilmeisesti jatkaneet matkaansa sisämaahan, kun yhtään koskeloa en onnistunut näkemään.
Kyhmyjoutsenet ovat Hesan rannoilla niin jokapäiväisiä, että ne eivät enää juurikaan sykähdytä  kauniista ulkonäöstään huolimatta.  Eivätkä ne oikein taida kuulua muuttolintujen ryhmään.

2 kommenttia:

  1. Mahtavia ja uskomattomia tilkkutöitä, kävin katsomassa linkin. Ei uskoisi, että ovat tilkuista tehty!

    VastaaPoista
  2. Haluaisin tuon lehden mistä voisin kysyä

    VastaaPoista