torstai 14. marraskuuta 2013

Tilkkutanssit ja pussukka

Tilkkutyöni "Tanssitaanko Pulunen" ei sijoittunut Tilkkuyhdistyksen kilpailussa.  Tuomaristo ei pitänyt ainakaan värityksestä eikä ilmeisesti ymmärtänyt huumoriani.  Teknistä toteutusta ja tikkauksia kehuttiin. Tuomarien arviot olivat ristiriitaisia, siis heidän tekstinä antamat lausunnot ja rastitukset eivät edes täsmänneet.   Reunuksista (vai boordista?) ei pidetty ja tosiaan Lea oli jo käskenyt purkamaan kanttauksen ja tekemään uudestaan, mutta aika ei riittänyt. 
Se, että työ ei sijoittunut palkinnoille oli tietysti pettymys, mutta karvainta oli se että kilpailusihteerin mielestä minulle ei edes kannattanut ilmoittaa sitä että työ ei sijoittunut eikä sitä että Tilkkulehdessä olisi kilpailun tulokset kaikkien nähtävissä.  Kirje, jonka sain oli täynnä toisarvoista löpinää. Ydinviesti puuttui kokonaan.  Sain siis vasta lehdestä  varmistuksen ettei työ sijoittunut. Ensikertalaisen kilpailijan olisi varmaan pitänyt ymmärtää että kun ei sanota että olisi palkinto tulossa niin sitten ei ole.

Pitkällisen miettimisen jälkeen latoin nyt kuvan näkyviin, koska tänään on Syyringin kokous eivätkä kiltalaiset ole nähneet työtäni.

Lisätty 15.11.13: Nyt voit koota itse  100 palan palapelinä tanssivat pulut.

Töiden työstäminen valmiiksi jatkuu.
Kesällä tikkaamani pussukan aihio muuttui eilen pussukaksi.  Sensei Ulla sai taas neuvoa kädestä pitäen pussukan teon.  Koska olin ostanut vetoketjun tikkaamani kappaleen pidemmän sivun mukaan eli 30 senttisen ja vetoketjun paikka oli lyhyemmällä sivulla, niin jouduin jatkamaan sivuja vetoketjuun sopivaksi.
Tikkaamisen esittelin jo aiemmin blogissani BSR-tikkauksia.  Oli hupaisaa, kun yksi tilkkutyökurssilainen näki työn kädessäni ja tunnisti sen Tilkkulehdessä olleeksi tikkaustyöksi. Maija Syyringistä oli tuonut uuden Tilkkulehden kurssilaisten nähtäväksi.  Pussukassa ei ole vuoria.  Sensei Ulla oli sitä mieltä, että kaunista tikkausta ei kannata peittää.  Niinpä sisäpuoli on samaa kangasta kuin päällipuoli ja tikkauslankakin on sama keltainen.

Tilkkulehdessä oli tällä kertaa mm. juttuni BSR:stä (Bernina Stitch Regulator).  Olen pitänyt kirjaa Syyringin Tilkkulehdelle toimittamista jutuista ja näköjään olen tänä vuonna avustanut lehteä neljällätoista jutulla.  Hauskasti Tilkunviilaaja on avustanut täsmälleen samalla määrällä juttuja. Emme tietääkseni kilapaile juttujen määrässä toisiamme vastaan vaan teemme sen hyvässä yhteishengessä, jotta lehti palvelisi paremmin lukijakuntaa ja muut lähtisivät kilpailemaan kanssamme juttujen laadussa ja määrässä.  Noin puolet Tilkkuyhdistyksen jäsenistä on kiltoihin kuulumattomia eli ns. lehden tilaajia.

13 kommenttia:

 1. Älä tuosta lannistu! Minäkin joskus vuosia sitten osallistuin johonkin Finnquiltin kilpailuun - ainoa palaute, jonka sain oli oma työni postissa takaisin, paketissa ei ollut mitään muuta! Rohkaisin mieleni, ja soitin kilpailutyötä silloin vastaanottaneelle henkilölle - vastaukseksi sain pahoittelut, että voi voi. Ei edes selvinnyt olisiko siellä pitänyt olla jotain mukana vai ei.
  Työsi on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele. Tapani mukaan annoin sihteerille kitkerää palautetta. Olin ihmetellyt miksi niin moni hyvä tilkkuilija vannoo ettei enää osallistu kilpailuihin. Nyt tiedän.

   Poista
 2. olen samaa mieltä kuin Hannele, älä vaan lannistu. Tuomaristo voi olla ihan mitä mieltä tahansa, jos pidät siitä itse meidän muiden lisäksi. Hienoa, että olet avustanut tilkkulehden sisällössä. Ilman sinun ja Syyringin juttuja lehti taitaisi ollakin pelkät kannet.
  Pulutyösi on upea ja nuo sinun tikkaukset ovat ihan omaa luokkaansa. Minulta saat ainakin kunniamaininnan.

  VastaaPoista
 3. Minusta työsi on upea ja tikkaukset todella hienoja. Nämä lintuaiheiset työsi ovat kertakaikkiaan ainutlaatuisia! Ymmärrettävää, että olet harmissasi, mutta kuten edelliset kommentoijat, älä anna tämän lannistaa!

  VastaaPoista
 4. Pussukkasi tikkaus on kyllä kruunu pussukalle:)
  Tilkkutyösi väritys on raikas ja työ pirteä.

  VastaaPoista
 5. Samalla linjalla muiden kanssa: älä vaan lannistu, sillä minustakin tuo pulutyö on todella mainio ja värit ovat kauniit. Ja pussukan tikkauksille 10 + pistettä :-)

  VastaaPoista
 6. Muuten, nyt tässä kuvassa huomaan, että kehykssessä/boordissa olevat tummemmat irtokolmiot eli ne jotka eivät muodosta noita neliöitä, näyttävät "työntävän" neliön liikkeelle! Jotenkin ne neliöt hieman vaappuvat kuin kyyhkyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blokki elää omaa elämäänsä. Katso koko-oranssin työni blokkeja. Ei nekään pysy paikoillan eikä sinisenkään. Näitä tilkkuilun optisia harhoja.

   Poista
 7. Hieno työ, ihanat värit! Hyvät lintukuvat olet löytänyt, he tanssivat somasti. Varmasti on hienot tikkauksetkin. Joku toinen jury olisi arvioinut toisin. Kiva on, että kilpailuissa ON osallistujia ja sellaisia, joita ei ole monta kertaa jo palkittu. Vaatii rohkeutta, että lähettää työnsä "arvioitavaksi" eli siinä mielessä kaikki osallistuneet olivat voittajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin siis linnut ja kuvasin niitä, kun uros pullisteli kuin ilmapallo ja yritti skodata naarasta. Tämä oli paras otos pariskunnasta.

   Poista
 8. Tilkkutyölehdessä oli hyvä ohjeesi sauman purkamiseen. Testasin sen, en vapaaehtoisesti vaan pakon sanelemana;) ja hyvin toimi, kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, on kivaa saada lukijapalautetta myös lehtijutuista.

   Poista
 9. Aivan ihanat pulut, sanokoon tuomarit mitä tahansa. Lintujasi olen ihaillut jo niin monta kertaa.
  Minä aloittelija en ikinä uskaltaisi lähettää työtäni kilpailuun, joten tulee mieleeni se tärkeä asia, mistä puhut: osanottajat eivät palaa, jos saavat vain pahan mielen. Ja varsinkin kaikki ne uudet harrastukseen tulijat, jotka ovat arkoja muutenkin töidensä kanssa.

  VastaaPoista