maanantai 7. lokakuuta 2013

Muodonmuutoksia ja vihaisia lintuja

Tilkkutöissä ei näytä syntyvän mitään oleellista.  Tilkkulehdelle lähetin yhden jutun. Tänään päätin nauttia kauniista ilmasta ja menin taas Seurasaareen lintuja katselemaan.  Olihan siellä sillanpielessä kaikenlaisia.
Tukkasotkauroshan tässä.  Ilmeisesti tämän kesän poikanen on muuttumassa urokseksi. Kylki alkaa muuttua valkoiseksi ja tukkakin on jo kasvanut. Pari viikkoa sitten näkemälläni linnulla oli vielä pystytukka. Olikohan sama yksilö?
Tämä kirjava lintu on muuttumassa urostelkäksi.  Vatsanalus oli aivan valkoinen.  Poskessa on urostelkän tunnusmerkki eli valkoinen täplä.

Kalalokin poikasen selkään alkaa muodostua aikuisen harmaata.  Lokin poikasten valkobeigeväritys on varmaan kauneimpia valkobeigen ilmentymiä luonnossa.  En ruokkinut, vaikka noin kauniisti katsoi suoraan silmiin.
 Harmaalokin poikaset kuukausi sitten. Taaempana kalalokin poikanen.
Yhtäkkiä rauha rikkoutui ja varikset ja sorsat muuttuivat hysteerisiksi. Toisella kerralla onnistuin saamaan näin vauhdikkaan kuvan.  Varis ajaa takaa haukkaa. Valitetavasti haukka lensi pois enkä saanut kuin tämän kuvan.  Kooltaan haukka näyttää olevan saman kokoinen kuin varis. Lajia en pysty tunnistamaan, kun tämä oli elämäni toinen kuva vapaasta haukasta. Sen toisen haukan kuvat ovat Päivän luontokuvat postauksessani.

Ajankäyttöni on kärsinyt kahdesta ärsyttävästä jutusta.  Päivitin yhden tietokoneohjelman syyskuussa. Perjantaina tuli valmistajalta ilmoitus, että heidän verkkokaupastaan on viety asiakkaiden tiedot. Niinpä jouduin kuolettamaan luottokorttini ja vaihtamaan salasanan.  Perjantaina alkoi aivan hillitön roskapostitus yhteen sähköpostiosoitteistani.  Virittelin palvelimella sen minkä voin, mutta en pystynyt torjumaan läheskään kaikkea, vaikka suuren osan sain suodatetuksi pois.

Parempaa viikkoa kaikille ja iloisia tilkkuiluja.

4 kommenttia:

 1. Kiitos samoin myös sinulle. Hyviä kuvia linnuista. En erityisesti ole lokkien ystävä, mutta poikasten värityksestä olen ihan samaa mieltä ja onhan tuo kerjäävä kalalokin poikanen on oikeastaan aika söpö.

  VastaaPoista
 2. Veikkaisin tuota raitapukuista haukkaa varpushaukaksi, hienoja kuvia olet onnistunut saamaan. Tukkasotka on ihanan pullukkainen.
  Olipas ikävä tuo verkkokauppajuttu, hyvä kuitenkin että ilmoittivat heti harmeista. Mukavampaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpushaukka taitaa olla oikea veikkaus. Kuten huomaat tukkasotka on tuollainen leluankan näköinen ja se Ullan vesilintu on solakka ja teräväpiirteinen - ei siis tukkasotka.

   Poista
 3. Tein muutoksia Youtubessa, nyt pitäisi laulun kuulua, Toivottavasti onnistui:)

  VastaaPoista