torstai 17. lokakuuta 2013

Joulunpunaista

Nyt on lokakuu ja puissa on vielä lehtiä, mutta punainen kangas houkuttaa tekemään siitä jotain.  Se on vuosia sitten ostettua joulunpunaista.  Onneksi kankaat eivät mene pilalle vuosien myötä. Kädet syyhyivät taas tikkaamisen pariin. Ninpä leikkasin kankaasta kaksi kattaustabletiksi sopivaa palasta.  Ensimmäisen tikkasin tänään.
Mietin ensin jotain oikeasti jouluista kuviota, mutta päädyin tekemään sulkakuvioita. Käytin BSR-jalkaa ja taas oli vaikeuksia erottaa lopputuloksesta kumpi on oikea ja kumpi nurja puoli.  Tikkauslankana on Aurifilin no 40 puuvillalanka.  Ai että juoksee ihanasti.  Harmi, että käsiä särkee koko ajan. Siitä johtuu horjahteluja ja siksi on parempi tehdä kuvioita, joita ei ole piirretty liian tarkasti.

Viikon lintukuvassa on tilhi.  Miten onnistuinkaan eilen saamaan noin täydellisen profiilikuvan.  Tilhet liikkuvat niin vilkkaasti, että on vaikeaa saada niitä kuvaan. Eikös vaan tukka ole todella hyvin, vähän niinkuin Leningrad Cowboys-töyhtö, mutta niskaan päin.
Seurasaaressa oli pieni tilhiparvi. Valitettavasti olivat niin varjoisassa paikassa että en saanut värejä onnistumaan.  Tänään oli hesarissa, että niillä nurkilla on hiiripöllö.  Piti oikein tarkistaa viimeviikkoinen haukkakuvani, ettei siinä sittenkin ole hiiripöllö, mutta edelleenkin se näyttää haukalta ja Lean mukaan se on todennäköisimmin varpushaukka.

4 kommenttia:

 1. Tuleepa kivat kattaustabletit, eikä liian jouluiset, voi käyttää muulloinkin.
  Tilhesi on kuin sellainen leikattu silhuettikuva, hyvin olet saanut sen vangittua kuvaasi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita höyheniä, näilläkö sinä täytät tyynyt? Tuo tilhi-kuva on upea! Minulla on palokärjestä vastavaloon otettu kuva ja pidän siitä kovasti. Tuostakin voisit tehdä kaksivärisen kangastaulun.

  VastaaPoista
 3. Kaunista, kaunista tikkausta! Kuva tilhestä on todella onnistunut!

  VastaaPoista
 4. Kaunista tikkausta! Ja tuo tilhi-kuva on kyllä juuri sopiva tilkkutyömalliksi. Mainio otos!

  VastaaPoista