sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Joulunpunaiselle pari

Tein toisenkin kattaustabletin joulun punaisesta kankaasta. Tikkauslankana oli taas sama keltainen.  Varioin vähän sulkakuvioita.
Tässä näkyvät tikkaukset.  Tavoistani poiketen kanttasin jo molemmat liinat.  Kanttauksena on samaa punaista kangasta.  Ompelin kanttauksen kiinni kokonaan koneella.  Kiinnitin ensin taustapuolen ja käänsin päälle.  Näin pystyin kontrolloimaan sitä, miltä kantti näyttää päältä päin.  Kantin päiden yhdistäminen on aina yhtä hankalaa ja lopputuloksena saan aina 2-3 mm liian pitkän kantin. Seuraavassa työssä täytynee mittaamisen jälkeen lyhentää joku milli, jotta tulee oikenpituinen.

Teki mieli käyttää liimaa kulmissa, mutta hylkäsin ajatuksen sittenkin. Olen viimeaikoina katsonut aika monta videota, jossa reunakanttien onnistumiseen käytetään estotta liimaa.  Liimattu kantti ei karkaile ompeluvaiheessa.  Ihan maailman huipputilkkuilijat näyttävät käyttävän liimaa apuna kiperissä paikoissa. Vaikka käytän applikoinnissa liimaharsoa, niin liimapuikon käyttäminen tuntuu vielä aika vieraalta.

Sain suomalaisbrittiläisen kangasvaihdon kankaat.  
Todella haasteelliset napsahti minulle.  Yksi on sellainen että sen käyttäminen jopa sohvatyynyn sisätyynynä olisi minulle hyvin vaikeaa.  Saati sitten, että se olisi esillä tilkkutyön pinnassa.  Sitä ei voi edes tikkaamalla vaimentaa.  Olikohan säännöissä kielletty tyllin tai organzan käyttäminen? Yksi on helppo ja ne kaksi muuta kuvioltaan ok, mutta värisävy harvemmin nähty.  Moni muu on facebookissa kehunut saaneensa kivat kankaat.  Voi tietysti olla että Britanniassa koetaan samanlaisia ajatuksia lähettämistäni kankaista.  Arpapeli on arpapeliä.  Birminghamin näyttelyyn kelpaavan työn tekeminen vieraista kankaista on todellinen haaste.

6 kommenttia:

 1. En kehu facebookissa, mutta kivat kankaat ilmestyivät paketista ja myös pari sellaista joita en osaisi itse valita. Mielestäni säännöt sallii, ettei työhön tarvitse käyttää jokaista saamaansa kuosia. Vierasta kangasta täytyy vain olla se tietty prosenttimäärä.

  VastaaPoista
 2. Joko lähettäjä on halunnut päästä eroon ei-niin-kivasta-kankaasta, tai sitten hänen makunsa on tyystin erilainen kuin sinun :-)

  VastaaPoista
 3. Hienot on taas tikkaukset!
  Minullekin sattui kankaita joita en itse valitsisi, täytyy vaan tiirata tarkkaan nuo säännöt. Taustapuolelle vois miettiä niitä vaikeimpia tuhlattavaksi.

  VastaaPoista
 4. Elämässä ei ole vaikeuksia, on vain haasteita. Jos käyttäisi semmoista vähän epäilyttävää kangasta sen 20% ja rypyttäisi tai muutoin mainipuloisi sen lähes olemattomiin. Kyllä me tästä selvitään!

  VastaaPoista
 5. Sain itse aivan karmeat kankaat eikä ollut edes läheskään täys mittaisia tai edes puuvillaa vaan vuorikankaita taidan skipata koko jutun t.sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on harmillista. Laita Pirjolle viestiä siitä. Uskon selviäväni omista kankaistani. En vaan vielä ole saanut loistoideaa.

   Poista