keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tikkaajan tarvikkeita

Eilen tuli paketti, jossa oli tikkaustarvikkeita.  Lankesin taas ostamaan hyvästä tarjouksesta. Paketti tuli kerrankin niin nopeasti että en oikein edes osannut odottaa sitä.
Tikkaushanskat ja Supreme Slider minulla oli jo ennestään, mutta taannoin toheloin sliderin kanssa.  Irroitin ensin koneesta tikkausjalan ja sitten vasta sliderin ja slideriä nostaessani se tarttui vapaana sojottavaan neulaan ja slideriin tuli pitkä halkeama.  Se toimii vielä, mutta pelkään halkeaman leviävän käytössä. Olin aluksi sitä mieltä, että en huomannut juuri eroa ilman slideriä tikkaamisen kanssa, mutta nyt täytyy myöntää että tilkkutyö liikkuu huomattavasti kevyemmin, kun se on tällä liukkaalla alustalla. 

Noita DVD-pakkauksia en ole vielä kerennyt avaamaan.  Toivottavasti niistä on hyötyä ja iloa. 

Tänään oli taas työväenopiston tilkkukurssi.  Siellä oli tavanomaisen mukavaa ja sain Ullalta pari kaipaamaani vinkkiä.

Päivän vinkki
Huomasin taannoin, kun jouduin purkamaan ommelta, että sellaisesta pyörivästä teippiharjasta on hurjasti hyötyä purkamisessa syntyneiden langanpätkien keräämiseen työstä. Niitähän hirveän työlästä nyppiä yksitellen.  Teippipintaan ne tarttuvat hyvin ja vain muutaman sinnikkään joutuu nyppimään sormin.


4 kommenttia:

 1. Tuo slideri vaikuttaa hyvältä apuvälineeltä ja kiitos hyvästä päivän vinkistä, pitää kokeilla seuraavan kerran kun tulee ratkojalle töitä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että kerrankin sait tilauksen nopiaan! Liukasalusta olisi ehkä tarpeellinen, mutta hanskojen käyttö saattaisi jäädä kokeilukertaan.

  VastaaPoista
 3. Olen tuota slideria katsellut joillakin videoilla ja miettinyt onko se oikeasti niin hyvä, mutta taitaa olla, kun hankit jo toisen. Hanskoina itse olen käyttänyt Prismasta ostamiani Guide-merkkisiä puutarhahanskoja, joissa kämmenpuoli on tahmea ja kämmenselkä kevyttä trikoon tyyppistä. Pysyvät napakasti kädessä ja ovat halvat. Täällä on toinen teippiharjan kannattaja!

  VastaaPoista
 4. Että sliderit ja hanskat tilkkuilussa! En olisi osannut yhdistää, mutta tietty tarpeellisia.

  VastaaPoista