maanantai 30. syyskuuta 2013

Punaisia

Lähes koko kesän olen miettinyt paperiompelulinjalla jatkamista. Mutta niin vaan aika on kulunut, eikä ole syntynyt mitään.  Jumituin pohtimaan kahta eri tekniikkaa ja eihän siitä sitten mitään ole tullut.  Tavoitteenani on tehdä punavalkoinen työ.  New York beaty mallin kokeileminen koukuttaa ja toisaalta tulin hankkineeksi Judy Mathiesonin erinomaisen kirjan aiheesta ja se sisältää kompassimalleja.

Tässä työtä varten pesemäni kankaat.  Kaapissa on myös yksivärisiä punaisia ja ainakin yhtä pinkkiä tarvitaan tuon yksinäisen pinkin kaveriksi.

Katsoin eilen ties kuinka monennen kerran The Quilt Showsta jakson, jossa Mathieson näyttää tekniikkaansa. Kiitokset taas kerran Hannelelle.

Mathiesonin tekniikka perustuu freezer paperin käyttämiseen ja tilkkujen leikkaamiseen muotoon ennen ompelua.  Langansuunta on hallinnassa muotoon leikatuissa paloissa ja niiden käyttämisessä syntyy varmuus siitä että tilkku on riittävän kokoinen peittämään alan.  Lisäksi voi vielä vaikuttaa saumavarojen suuntaan.    Erinomaista tarkkuutta siis.

Yritän löytää harppia tästä huushollista.  Se ei ole helppoa. Laatikoita penkoessani törmään aina johonkin muuhun unohtuneeseen tavaraan ja alan hoitaa sille fiksumpaa paikkaa. Harppia tarvitsen siis omien NYB-mallien piirtämiseen. Asensin tietokoneeseeni ilmaisen piirtelyohjelman, mutta se ei ole kovin mukava käyttää, joten yritän piirtää paperille tai ainakin suunnitella ensin paperilla. 

Tyytyväisyyteenkin on aihetta.  Olen onnistunut myymään täältä käytettyä tavaraa yli 800:lla eurolla tänä vuonna.  Pääasiallisesti kirjoja.  Luulisi, että kirjahyllyissä olisi runsaasti tyhjää, mutta ei. Osa kirjoista on tyttären kirjahyllystä eli vapautunut tila on jakaantuntunut kahtaalle.  Keittiön astiakaappien sisältökin kaipaa harvennusta.  Tarvitsisikohan kukaan valkoisia Arctica kahvikuppeja alustoineen?  Olisi tusinan verran + sokerikko ja kermakko.  Myös ruskeita Arabian Teema kahvi- ja teekuppeja löytyisi.  Myyn edullisesti. Täytynee pistää nekin huuto.netiin.

Googlen Picasa-diaesitykset toimivat taas.  Toimii - ei toimi tilanne on täysi mysteeri.  Syyringin tilkkunäyttelyjen kuvia vuosien varrelta voi siis ainakin tänään syyskuun viimeisenä päivänä katsella.

P.S. tarkastin kangaslaatikkoni ja nyt pyörii toinen koneellinen punaisia pesussa. Osa niistä oli ehkä aiemmin kutistettuja, mutta ei kai toinen pesukerta vielä hyvälaatuisia puuvilloja pilaa. Olipa punaisia yllättävän paljon. Kun ovat kaappien kätköissä lajiteltuna vähän lajeittain, niin totuus ei ole paljastunut aiemmin.6 kommenttia:

 1. Ihania kankaita, varsinkin yksi KF (?) siellä keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin muistit. En todellakaan halua, että työssäni olevat kankaat ovat tunnistettavia kuoseja. Tuon KF:n olen saanut jostain. Pesin muiden mukana. 2.ssa erässä on mahdollisesi yksi KF ja taidan raakata senkin.

   Poista
 2. Ihania punaisia! Mielenkiinnolla odottelen mitä niistä syntyy...

  VastaaPoista
 3. Makeita punaisia. Oppiskohan paperitekniikoita vierestä seuraamalla Ogelissa?

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä punaista tässä blogissa!

  VastaaPoista
 5. Kauniita punaisia herkkukankaita! Minultakin löytyy koko serviisi Arcticaa (ruoka ja kahvi), saimme häälahjaksi aikanaan, Välillä suunnittelen luopuvani niistä, sitten taas säästän jälkipolville. Toistaiseksi mahtuvat kaappiin...

  VastaaPoista