lauantai 3. elokuuta 2013

Punatulkkupari

Punatulkkujen kuvat ovat olleet jo ainakin kuukauden verran työstettynä ja toisen palat piirrettynä liimaharsolle.  Silti pukkasi hanhia.  Tänään punatulkut vihdoin muuttuivat kankaisiksi.  Yleensä teen vain omista valokuvistani, mutta nämä ova sisareni otoksista. Hänellä kun on lintulauta keittiön ikkunan takana ja nämä väripallot vierailivat siellä talvella.

Tuo vaaleampi on naaras.  Oikeastaan sen kuuluisi olla vielä beigempi, mutta kangasvarastostani ei ihan oikeaa sävyä löytynyt.  Toisaalta, tämähän on taiteilijan näkemys eikä enää valokuva. 
Vaikka olen leikannut lintujen valkoiset osat eri kankaasta kuin taustan, niin ne ovat liian samanvärisiä.  Seuraavissa kuvissa täytynee löytää paremmin erottuvat kankaat.  Naaraspunatulkun vatsaan käyttämäni kankaan kuviot näkyvät valokuvassa paremmin kuin luonnossa.  Kunhan tikkaan ja koristelen näitä, niin varmaan saan nuo valkoisetkin alueet erottumaan paremmin.  Linnuilta puuttuvat silmätkin vielä.

Mielessäni on työ lintulaudan linnuista, mutta haluan tehdä tiput pienempinä kuin nämä.  Sellaisten kaavojen piirtäminen ja leikkaaminen menee jo vähän hankalaksi.

Kävin nauttimassa ihanasta kesäisestä säästä Larun Ryssänkärjessä (= Helsingin Lauttasaaren Särkiniemessä).  Meressä oli uimareita, vaikka oli aika tuulista, eikä kukaan näyttänyt palelevan.  Olisin halunnut ottaa kuvia haahkoista, mutta niitä ei näkynyt meressä, kun oli niin tuulista.  Kotona sitten äkkäsin että kuvaamani luodolla makaavat  linnut taitavat olla haahkoja.  Tosin luodolla on myös pari kanadanhanhea ja valtavan isoja lokinpoikasia.
Tuo kuva on siis lähes täyteen rakennetusta pääkaupungistamme, jossa onneksi on näitä rakentamattomia niemiä ja saaria.  Merellä oli käynnissä joku purjehduskilpailu ja kovin pienillä jollilla siellä näköjään seilattiin aikamoisessa puhurissa. 

3 kommenttia:

  1. Naisasialiikkeen kannalta vähän eppaa, että urospunatulkku on noin paljon paremman näköinen, kangasversionakin! Siinä on liikettä ja luonnetta. Hyvä, sinä!

    VastaaPoista
  2. Hanhet on ajankohtaisempia kuin punikset. Tosin elävinä pidän jälkimmäisistä huommattavasti enemmän. Minut kutsuttiin eilen Ryssänkärkeen kyläilemään illaksi, mutta en jaksanut lähteä.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania nämäkin niin kuin hanhetkin ja varikset. Tosi hienot.

    VastaaPoista