perjantai 26. heinäkuuta 2013

Neutraaleja ja räikeitä

Neutraaleja
Kävin eilen Lahdessa kyläilemässä ja nauttimassa uusista perunoista ja muista tuoreista puutarhan herkuista kuten keltaisista vadelmista. Samalla piipahdin tuon tilkkuilevan ystäväni kanssa Wexlerin kangaskauppaan. Olin kuullut siitä ja täytyihän se nähdä.  Siellä oli valmistajittain hyvässä värijärjestyksessä pakkoja poikineen.  Alkoi vähän huimata.  Pitäydyin suunnitelmassani eli ostin neutraaleja kankaita, vaikka pinkit ja turkoosit huutelivat kovasti.  Ehkä vähän turhan suuria paloja, kun lintukuviin menee loppujen lopuksi korkeintaan kämmenen kokoisia paloja.  Muuten pysyin kohtuudessa.
Seuraavalla kerralla täytynee tehdä mallikortti olemassa olevista kankaista helpottamaan oikeiden värisävyjen valintaa.  Olen muutaman kerran juossut ympäri Helsinkiä mallikortin kanssa etsiessäni tekeillä olevaan projektiin oikean väristä täydennystä ja joutunut toteamaan että ei tuottanut tulosta.
Jokin aika sitten katsoin The Quilt Showsta, miten tilkkutaiteilija meni kangaskauppaan värimallien kanssa.  Silloin tuntui, että se ei ikinä onnistuisi Suomessa, mutta tässä kohtaa täytyy nyt iloisena myöntää että olinpahan taas väärässä.

Räikeitä
Neuloin sukat.  En tiennyt itkeäkö vai nauraako, kun lankakerä taas jekutti.  Kaapistani löytyi yksi kerä pinkkiä Fabelia. Fabel on suosikkilankani sukkien neulomisessa.  Päätin tehdä siitä varret.  Kesken varren neulomisen tuli vastaan solmu.  Ja kas kuinka ollakaan solmun jälkeen langan kuvio juoksi päinvastaiseen suuntaan.  Koska harmonia oli menetetty, tein terät toisesta projektista jääneistä keränlopuista.  No kotona näitä käytän, vierailijat laittakoon aurinkolasit päähän.  Ihmettelen, miten olen onnistunut aiemmin tekemään ko. langasta sukkapareja, joissa olen jopa etsinut saman kohdan alkuun ja nyt on osunut näitä, joissa on katkoksia ja päinvastaiset kuvion suunnat.


5 kommenttia:

 1. Kiva, että vihdoinkin pääsit Wexlerille! Siellä silmä ja kangashamstraajan sielu lepäävät. Tosi pidättyväisesti pystyit ostoskäyttäytymään, ohhoh.

  VastaaPoista
 2. Sainpa taas sinulta loistavan idean, nimittäin tuo kangasmallikortti!

  VastaaPoista
 3. Kangasmallikortti on hyvä idea! Kivat sukat! Neutraaleja kankaita tarvitaan aina olen huomannut.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä edellisten kanssa, mallikortti-idea pitää ottaa käyttöön. Sitä kun kuvittelee muistavansa värisävyt, mutta sitten kotona huomaa, että pieleen meni.

  VastaaPoista
 5. Wexler on mahtava ja tosiaankin mukavaa saada asiansa osaava kauppa meillekin.
  Noista sukista tulee mieleeni, että värithän tekee aivan kuin sandaalit jalkaan ja sehän oli tietysti kutojan tarkoituskin. ;);)

  VastaaPoista