tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hanhi ja trapunto

Tikkaamisen hinku iski jälleen.  Päätin tehdä omalle sohvalle tikatun tyynyn.  Ensimmäinen puoli on nyt valmiina ja toisen puolen keskikuva valittuna.  Päätyyn tulee vetoketju.  Vetoketju siksi, että saan kaksi isoa pintaa tikattavaksi.  Muu tekninen ratkaisu veisi hyvää tikkaustilaa ;D
Keskellä oleva hanhi perustuu cityhanhesta (=valkoposkihanhi) ottamaani valokuvaan ja olen aiemmin tehnyt siitä liimaharsoapplikaatiotyön.  Trapuntovanu antaa hanhelle pyöreyttä.     Hanhen ympärillä on tylsää muurahaisenpolkua, mutta se toimii muita malleja paremmin trapunton kanssa.  Hanhen vieressä näkyy neljässä kentässä viime viikolla omaksumani sulkakuvio. On aika vaikeaa löytää vapaan konetikkauksen kuvioita, jotka ihan oikeasti eroavat toisistaan ja joihin käteni taipuu.  Tähän löysin yhteensä kuusi kuviota, jotka näyttävät erilaisilta.  Halusin käyttää nimenomaa tiheitä kuvioita.

Tikkasin käyttäen BSR-jalkaa.  Sen tavat alkavat nyt käydä tutuiksi.  Kun tikkauksessa täytyy pysäyttää terävän kulman aikaansaamiseksi, käsien asennon muuttamiseksi ja milloin mistäkin syystä, on BSR vähän kranttu lähtemään uudelleen liikkeelle.  Tulee helposti pitkä pisto. Eteenpäin se ei nirsoile, mutta taakse ja suoraan sivulle eivät ole sen mielijuttuja.  Osa BSR-jalan sokeudesta liikkeellelähdössä voi johtua käyttämästäni valkoisesta puuvillasatiinista.  Kangas on kaunista, mutta sen kiilto ehkä vähän sokaisee konetta.
Suuri möhkälemäinen jalka estää näkyvyyttä. Sen huomasin ns. McTavish-kuvion kohdalla, jossa peruutetaan jo ommellun viivan vierestä, välillä ompeleet osuivat toisiinsa, kun en nähnyt edellistä. 

Viime viikolla  näin varmaan tuhat hanhea Kaivopuistossa.  Niitä näytti olevan aikaisempia vuosia enemmän.

Linnuista ja muista otuksista ottamieni valokuvien tulosteet piirroksineen ovat olleet muovitaskuissa ja kuminauhakansioissa. Nyt kokosin kaikki yhteen mappiin.  On paljon helpompi selata sitä kuin availla kuminauhakansioita ja katsoa minkä projektin aineisto on siellä.  Valokuvan työstäminen tilkkutyön tai tikkaustyön pohjaksi on aikaa vievää hommaa ja siksi kannattaa käyttää samaa kuvaa useammassa työssä.

3 kommenttia:

 1. Sulla on varmaan tyylikästä kotona, kun kokovalkoinen tyyny sointuu sisustukseen. Aah. Hienot ja paljot tikkaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrin vähentämään kirjavuutta. Eräänlainen rauhallinen valkoinen minimalismi on tavoitteena, mutta ei suinkaan saavutettu tilanne. Siksi teen valkoisesta.

   Poista
 2. Aivan ihana tyyny. Tuotakin pitäisi kokeilla. Tuntuu vaan niin vaikealta.

  VastaaPoista