lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kevyet kantaa

Tyttären 5-6 vuotta vanha tähtikassi alkoi olla käytössä kulunut sekä kankaan että ompeleiden puolesta.  Koska samaa kangasta ja hänen vuoriksi toivomaa oranssia sydänkangasta löytyi vielä riittävästi, tein  kokonaan uuden kassin.  Kassin korkeus ja leveys on n. 40 cm ja henkselien pituus 80 cm asennettuna.
Sisällä on kaksi taskua ja päällä yksi.  Kassi on kevyt ja huoleton.  Verrattuna uuteen kassiin vanha on todella haalistuneen ja kuluneen oloinen.  Korjaan senkin vielä, jotta sitä voi edelleenkin käyttää tarvittaessa.

Kun kerran kassilinjalle ryhdyin, otin esille kaapista viime kesänä tikkaamani kassin kyljet.  Tein ensin taas kaksiväriset henkselit käyttäen kontrastikankaana punaista, jota löytyy myös kassin toisen kyljen tikkauksista.  Kassin vuorin tein samasta marimekon punaisesta kankaasta.  Polyesterivanu antaa kassille pehmeyttä.
 Toisen kyljen tikkaukset ovat keltaiset.   Missäköhän kohden menee tikkaamisen ja kirjonnan raja?

Punaiset ja keltaiset kukat olen ommellut vapaalla konetikkauksella käyttäen neulansilmässä kahta hieman erisävyistä lankaa. Siksi tikkausjälki on noin paksua.  Kukista merkkasin vain keskiympyrän kankaalle ja loput muotoilin vapaalla konetikkauksella. Molempien kassien henkselit ovat tietysti kaksiväriset ja tehty Syyringin standardin mukaan eli a'la Martta tekniikalla. 

6 kommenttia:

 1. Kylläpä syntyi upea kassi noista kukkatikkauksista!

  VastaaPoista
 2. Todella hyvin sopivat kassiksi nuo sun harjoittelutikkauskappaleet! Ja kassin sangat on hyvät. Tietysti, kun käyttää Martta-tekniikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä ihan tarkkaan suunnitellut nämä kassin kyljiksi eli piirtänyt suunnitelman ja merkannut kankaaseen ;=) Nämä eivät siis olleet tavanomaisia harjoitustilkkuja etenkin kun vuotta aikaisemmin olin tehnyt ruskean kassin samalla tavalla.

   Poista
 3. Ihanat tikkaukset tuossa kukkakassissa ja molemmat ihan kivoja kantaa.
  Edellisen postauksen juttu oli kyllä ihan taikuutta tikkausjalkoineen.

  VastaaPoista
 4. Hienot tikkaukset. Pidän myös tyttärelle tehdystä kassista.

  VastaaPoista