torstai 25. huhtikuuta 2013

Pieni aurinko ja mietittävää

No niin, nyt olen paperiompelukokeiluna tehnyt vaatimattoman sakarablokin.  Malli löytyi taas yhdestä QNM:n vanhasta numerosta.  Tämän tekemisessä kokeilin tietysti paria uutta juttua. Kaikki ei taaskaan mennyt nappiin.  Tämän koko on 5 tuumaa kanttiinsa eli 12,5 cm.
Kankaat ovat samoja kuin edellisessä paperiompelutyössä, joten voin halutessani yhdistää nämä kaksi samaan työhön.
Tätä tehdessä yritin muistella miten Judy Mahtiesonin freezer paperi -tekniikka meni.  Täällä ei homma mennyt niinkuin Kaliforniassa. 
 1. Magic kaavapaperi, jota muuten olen käyttänyt onnistuneesti freezer paperin sijaan, on niin tahmeaa että sen päältä ompeleminen ei onnistunut ja pala meni ihan ruttuun
 2. Toisella freezer paperilaadulla ei paperi pysynyt näin pienten palojen tukena vaan karkasi.  Lopulta päädyin ompelemaan merkkiviivaa pitkin, enkä sen vierestä. Jouduin siis taas irrottamaan paperin paloina. Ompeleiden risteyskohdissa tarvitsin neulaa irrottamaan pikkuhituset.
Kaavan merkitseminen päällekkäisiin paperipaloihin sujui hienosti ompelemalla ompelukonella piirrosta pitkin langattomalla  neulalla.   Rei'ittäminen riittää juuri ja juuri näkyväksi merkinnäksi. Nopeaa, mutta ei yhtä selkeää kuin läpipiirretty. 

Suurempi ongelma on se, että jos haluan jatkaa paperiompelulinjalla ja suunnitella ja toteuttaa omia malleja, joutuisin tekemään investointeja, joita en haluaisi tehdä.  Suunnitteluun tarvitsisin siihen sopivan tietokoneohjelman.  Esimerkiksi EQ toimii vain Windows-käyttöjärjestelmän päällä.  En halua pilata iMaciani Windowsilla enkä ole halukas ostamaan taas yhtä laitetta tänne. Viime viikolla kävin säätämässä yhden ystäväni uutta Windows 8 tietokonetta. Tuo käyttöjärjestelmä on hyvin kaukana siitä, millainen käyttötuntuman tulee mielestäni olla,  Uusi tietokone vaatisi taas lisätilaa ja veisi rahaa.  Vihjeitä Macille sopivasta edullisesta suunnitteluohjelmasta ottaisin todella mielelläni vastaan. 

Sitten tarvitsisin ainakin yhden Judy Mathiesonin kompassikirjan ja sitten toisen kirjan, jossa olisi hyviä New York beauty paperiompelumalleja.  Jos, hyvä lukija, hyllyssäsi on pölyttymässä noita kirjoja ja olet valmis luopumaan kohtuullisella hinnalla, niin olisin kiinnostunut.  Voin myös tarjota vaihdossa jotain omasta hyllystäni. 

The QuiltsShown jakso, jossa Judy Mathieson esittää paperiompelussa käyttämäänsäfreezer paper tekniikkaa on katseltavissa, mutta se on maksullinen ja jotta voisin katsoa sen, pitäisi tehdä taas päätös eli päättää kuinka monta muuta jaksoa haluan katsoa, sillä jaksojen yksikköhinta laskee reilusti tilatun määrän kasvaessa.  Ehkä tässä pitäisi antaa ajan kulua ja kantata sillä aikaa varistyö ja kiinnittää siihen nimilappu ja ripustuskuja.  Se todennäköisesti olisi fiksu veto.  Olenhan nyt selättänyt paperiompelutekniikan aika kohtuullisesti.  Halusin osata tehdä kaaren muotoon lentäviä hanhia ja meninkin siitä pidemmälle!

4 kommenttia:

 1. Judy neuvoo kirjassaan, että freezer-paperia kannattaisi ensin silittää kiinni kankaaseen pari kertaa, niin se tahmeus vähenee. Jos tuo kikka ei auta, niin sitten aseta paperisuikale freezer-paperin päälle peittämään tahmeus paininjalan alta. Kolmas tapa on käyttää teflon-paininjalkaa tai kiinnittää tavallisen paininjalan pohjaan teflon-teippi. Mathiesonin kirjoista uudempi eli "Mariner's Compass Quilts - Setting a New Course" olisi sinulle luultavasti ehdottomasti sopivin. Siinä hän opastaa myös kompassin suunnittelua paperilla, apuvälineinä perinteiset astelevy ja harppi. Se olisi USAn Amazonilta saatavissa, 19,43 USD.

  VastaaPoista
 2. Vielä unohtui yksi asia: teflon-teippiä on saatavissa esim. Ullakasta Keravalta.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa. kun jaat täällä kokeilujasi! Ehkä jotain oppia tarttuu mukaan, vaikka minulla ei kyllä kärsivällisyys taida tuohon riittää.

  VastaaPoista