perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tähtipeitto sai tikkaukset

Töölön Tilkkupajan Soile toi eilen kiltailtaan japanilaisen Yukon ja tikatun tähtipeittoni.  Näin peittoni ensimmäistä kertaa tikattuna ja se on aivan valloittavan ihana nyt.  Välissä on lämmin villavanu.  Valitsin tikkauslangaksi murretun keltaisen, mutta lanka ei halunnut peittooni ja väriksi vaihtui valkoinen.  Täytyy sanoa, että valkoinen sopii aivan erinomaisesti.  Lanka ei ole pätkävärjättyä, mutta valkoinen näyttää häviävän aina keltaisten palojen kohdalla.  Valkoiseen taustaan se tietysti uppoaa täysin, kun taas sinisissä paloissa tikkaus näkyy selvästi.
En olisi millään pystynyt itse tikkaamaan näin tasaisen ilmavasti.  Käsialani on erittäin tiukkaa ainakin tällä hetkellä ja kotikoneella pitkien kaarien tikkaaminen on erittäin vaikeaa.  Tikkausmallissa on köynnöksiä, kukkia, nuppuja ja lehtiä. Peitto pitää vielä kantata.  Tämä jää itselleni ja pääsee sohvalle torkkupeitoksi (jos raaskin käyttää).

Peittoni ei ollut ainoa killan show & tellissä.  Töölön tilkkupajan tikkaama amerikkalaisvärinen "Tilkkupeotto pojalle" oli myös näytillä.  Lisäksi oli runsaasti sekä valmiita että kauan keskeneräisinä olleita töitä ihasteltavana.  Myös Yuko esitteli omia töitään.  Meillä oli todella runsaasti katseltavaa ja mukavan monta jäsentä paikalla.

8 kommenttia:

 1. Hieno peitto! Värit eivät pääse oikeuksiinsa näin blogiteitse, harmi. Mutta minä näin tämän ja on ihana. Tikkaukset kruunaavat kaiken. Joitain kuvioita vain ei pysty itse toteuttamaan, vaan täytyy ottaa "Armi" avuksi.

  VastaaPoista
 2. Peittosi on todellakin valloittavan ihana ja tähdet ikään kuin vilkkuu siinä. Tikkaus myös on kaunis

  VastaaPoista
 3. On tosiaan kaunis peitto. Väritys on oikein ihana, tähdet tulee niin hienosti esiin.

  VastaaPoista
 4. Ei tahdo sanoja löytyä mitä tuosta peitosta sanoisi.Suurensin kuvan ja jäin haukkomaan henkeäni, minusta se on valtavan upea!

  VastaaPoista
 5. Yhdyn edellisten kommentteihin- kaunis on

  VastaaPoista
 6. Kaikinpuolin onnistunut, kaunotar, niinkuin Soile omassa blogissaan totesi!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis peitto. Upeat värit. Tikkaus ei näy pienessä kuvassa hyvin, mutta mitä kerroit tikkauksesta, niin se näyttää upealta. Ota toki käyttöön. Terveisin Ullan tiistain kurssilta vieraillut tilkkuilija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit katsomassa blogiani. Tervetuloa toistekin.

   Poista