tiistai 22. tammikuuta 2013

Viuhka käy

Tai siis olen ommellut ympyröitä, joista syntyi viuhkoja.  Nyt kaikki palat ovat valmiina huomista kurssipäivää varten.  Kuvassa ovat kassipalat leikattuna ja aseteltuna ompeluasentoon.  Kassin pohja asettuu kohtaan, jossa on musta pala.

Viime viikon kurssilla paljastui, että ohjeessa oli mittavirhe.  Ohjeessa oleva viuhkan kaava oli hivenen isompi kuin palan kooksi mainittu 10 cm.  Niinpä ohjeeseen korjattiin palan kooksi 13 cm x 13 cm.  Vaikka olin tehnyt muutaman palan, päätin tehdä uudet palat, jotta saan kassista tarkoitetun kokoisen.

Valitsin taustakankaaksi kiiltävän mustan satiinin.  Siitä seurasi uusia ongelmia. Satiini on todella liukasta ja jouduin tekemän uuden ratkaisun tukimateriaalien suhteen.  Nyt silitettävä tukimateriaali on viuhkojen takana ja kantatessani viuhkoja tiheällä siksakilla laitoin mustan kankaan taakse poisrevittävää tukimateriaalia, jonka kiinnitin erittäin tiheästi nuppineuloilla ompelemisen ajaksi. Muuten koko pala olisi alkanut leputtamaan ja aaltoillut.  Yksi aalltoileva pala syntyi, mutta tein sen tilalle uuden palan.

Onneksi olin ostanut runsaasti tukimateriaalia vuosi sitten eikä tarvinnut lähteä kauppaan etsimään sitä.  Ostin taannoin pari metriä silitettävää tukimateriaalia.  Sitä on huvennut ihan reilusti.  Hämmästykseni oli suuri, kun kokeilin repiä sitä irti poisleikkaamistani paloista ja se lähti aivan kevyesti, ikäänkuin se olisi tarkoitettu tilapäiseksi.  Nyt ihmettelen, miten niin kevyellä liimalla varustettu tukimateriaali voisi toimia käyttövaatteissa.  Silitin sen kiinni kahden pisteen lämmöllä ja kolmen pisteen lämpö poltti sen ruskeaksi, joten syy ei voi olla omassa silityksessäni.
Yllä on kuva ympyräharpin avulla ompelemistani rinkuloista, joista syntyi viuhkapaloja leikkaamalla ne neljäksi neliöksi. Paisley-kangas on todella itämaisen oloinen. Saas nähdä, millainen kassi tulee.
Ensimmäistä kertaa en ole jäljessä muista kurssityöni kanssa.  Ehkä tämä kassi toteutuu valmiiksi saakka.

5 kommenttia:

 1. Näyttävän näköistä ja odotan mielenkiinnolla valmista kassia! Tuo Paisley kangas on kyllä hieno.

  VastaaPoista
 2. Upea! Ajattelin aikaisemmin, että en varmaan koskaan uskalla kokeilla kaarevista saumoista tehtyjä blokkeja, mutta olet ehkä saanut minut muuttamaan mieleni tai ainakin kiinnostumaan niistä. Värit ja kankaat toimivat hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käyttänyt kaarevia saumoja, vaan fuskannut ympyräharpin kanssa. Kyseessä on itseasiassa päällikeompelu. Risareunat on peitetty tiheällä siksakilla. Tämä on helppoa, mutta tarvitaan hyvää tukimateriaalia että pysyy ojennuksessa.

   Poista
 3. Aika jänskältä näyttää tuo asetelma mistä se kassi pitäisi syntyä. Kuule, se liimakangas on voinut olla vanhaa, silloin liima on ihan surkeaa ja tukimateriaali irtoaa melkein itsestään. Itse säilytän niitä muoviin käärittynä, etteivät kuivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sen liimakankaan joulun alla ja se on ollut muovipussissa koko ajan. Käytin viime vuonna yli 5 vuotta vanhaa liimakangasta ja se toimi hienosti eikä sen säilytys taatusti ollut asiallista eikä ilmatiivistä ; D

   Poista