perjantai 11. tammikuuta 2013

Taas olen tikannut

Kokeilin höyhenten tai sulkamallin tikkausta.  Alan olla sitä mieltä, että olen kutakuinkin valmis aloittamaan varistyön tikkaamisen tikkauskäsialan suhteen ainakin.
Tummansiniselle pohjalle tein ensin isomman höyhenen ja sen viereen pari pienempää.  Aina, kun onnistuin saamaan pisaranmuotoisen lehdykän näyttämään pisaranmuotoiselta, tuntui niin hyvältä.  Kaikki lehdykät eivät ole täydellisen muotoisia.  Tällaista pientä tilkkua tikattaessa saan oikean käsivarren vaakasuoraan aputason päälle ja se lisää selvästi käden vakautta.
Vaaleansiniselle kankaalle valkoinen tikkaus hukkuu peittäen armeliaasti epätasaisuutta.  Kun säädin kuvaa tuli siitä näin kirkkaan sininen vaikka todellisuudessa se on hyvin hailakka. Saa olla näin, kun tikkaukset pääsevät paremmin oikeuksiinsa.  Vanu on lituskaa puuvillavanua, mutta silti osa lehdyköistä pyöristyy ainakin minun silmiä hivelevästi.  Tällainen tikkaaminen on on jo varsin lähellä kirjontaa ja pitsin tekoa.

Tilasin Amazonilta pari tikkausaiheista kirjaa, joista toivon saavani apua varistyön pinnan tyyllikkääseen jaotteluun tikkaukseen sopiviin osiin.  Ne tulevat alkuviikosta.

Toinenkin viive tuli vastaan.  Ajattelin suunnitella tikattavat alueet ruudulliselle kaavapaperille.  Rullallani olikin vain 30 cm pätkä, joten se ei riitä metrisen työn suunnitteluun :(  Valitettavasti yhtään kaavapaperikauppaa ei ole sillä suunnalla, missä liikun päivittäin. 

Tein koetilkun myös tavallisesta tikkauskoukerosta.  Käsialani näyttää olevan siinä ihan ok.  Pari muuta kokeilua vaatii uudet koetilkut ennen julkaisemista.

4 kommenttia:

 1. Hieno tikkaus, ja olen samaa mieltä: kyllä voit alkaa tikata varistyötäsi. Siitä tulee varmasti hauska!

  VastaaPoista
 2. Taidokkaita tikkauksia, tuosta vaaleasta tulee kieltämättä mieleen pitsit ja muut hienoudet. Ihanilen tuota sinun suunnitelmallisuutta.

  VastaaPoista
 3. Tikkauksesi ovat niin kauniita, että anna mennä vaan varisten kanssa. Jään odottelemaan, mitä variksillesi tapahtuu koko työn valmistuessa. Tykkäsin niistä jo siinä muodossa, kun olen ne blogissasi aikaisemmin nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Aina vaan hienompia olet saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista