lauantai 1. joulukuuta 2012

Silmissä vilistää

Nyt syntyi lasinaluset, jotka eivät ole joulunpunaiset. Mustavalkoiset kankaat ja mustat tikkaukset suorastaan vilistävät silmissä.
Valokuvassa nuo näyttävät lähinnä pistorasioilta, mutta kyllä ne kangasta ja lankaa ovat.  Tikkaukset erottuvat melko heikosti, kun nekin ovat mustaa.  Pienemmät ympyrät vetivät selvästi tikkiä tiheämpään kuin ulommissa ympyröissä vaikka ommel on sama.  Ympyröiden tekemisessä oli taas apuna ompelukoneen harppi, joka pitää työn keskikohdan paikoillaan ja työ pyörii sen ympäri.

Välissä on taas silitettävää tukimateriaalia eikä vanua. Lasinalusista tuli siis litteät.  Nämä ovat n. 13 senttiä kanttiinsa ja ommeltu pussiin ja tikattu ulkoreunasta ympäri kääntämisen jälkeen. Silitysvaiheita on ollut monta. 

Työväenopiston kurssi loppuu keskiviikkona ja jatkuu taas joulun jälkeen.  Aloitin näiden lasinalusten tekemisen kuluneen viikon keskiviikkona ja viimeistelin tänään.  Hyvä kun syntyy jotain valmista, vaikka näinkin pientä.


2 kommenttia:

  1. Hauskat! Silmissä vilisee, ihana optinen harha!

    VastaaPoista
  2. Mitenkähän kävisi, jos pitkän illan istumisen jälkeen aamulla ensimmäisenä katsoisi noita lasinalusia? Sopivat mustavalkoiseen sisustukseen.

    VastaaPoista