lauantai 8. joulukuuta 2012

Pussukka työn alla

Jouduin olemaan sairastelun takia poissa muutamilta työväenopiston kurssipäiviltä ja jäin jälkeen muista, jotka tekivät runsaasti pussukoita poissaollessani.  Keskiviikkona aloitin pussukan rakentamisen ympyräkirjonnastani.  Pussukan koon määräävät kaapista löytynyt vetoketju ja sattumanvarainen kankaanpala, jolle kirjoin noita ympyröitä.  Pyöristetyt kulmat piirsin paperilautasen avulla.  Se toimi oikein hyvin kaavapaperina.
Ohjetta pussukkaan minulla ei ole. Tein niinkuin Ullaulla neuvoi. Homma jäi kesken.  Koska olen päättänyt opetella pussukoiden filosofian, saa tämä työ nyt odottaa keskeneräisenä joulun yli ja jatkan sitten kurssilla loppiaisen jälkeen. Toivon mukaan pussukka valmistuu suunnitellusti.

Vuorina on oikein söpöä vaaleanpunaista kangasta, jossa on potkulautailijoita.  Pari kurssilaista seurasi tarkkaan, kun mallasin vuorikangasta sopivaan asentoon, että en vaan leikkaa pahasti hulpiota.  Minä en säästä hulpioita vaan leikkaan kankaan niin kuin se mielestäni menee edullisimmin.  "Ankaran painostuksen alaisena" jäi sitten hulpiota ja vuorikangasta sellainen pala, että se kelpasi hulpiotöitä tekevälle.  Kaapissa kaikissa kankaissani on hulpiot siihen asti, kunnes käytän kankaan ja silloinkin leikkaan poikkisuuntaan kaitaleet ja lopuksi leikkaan hulpiot kaitaleiden päästä pieninä pätkinä.  Kurssilla tehtiin kasseja ja pussukoita hulpioista. Nekin projektit jäivät väliin sairastelun takia, tai ainakin käytin sairastelua syynä skipata hulpiohommat.

6 kommenttia:

 1. Ihana, jotenkin retrohenkinen. Pitänee kohta selvittää, saisiko minun koneeseeni myös tuollaisen harpin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis! En uskaltaisi koskea kuin hanskat kädessä. Toivottavasti saat DVD:si ja lehtesi pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Valkoinen on arka väri. Ehkä tässä voi säilyttää jotain suojeltavaa vaatekaapin uumenissa. Ei tämä reissaamisesta varmaan tykkäisi. Tämä on tällaista adhoc ompelemista ilman sen syvällisempää suunnittelua.

   Poista
 3. Kiva pussukka. Täytynee ottaa ohjelmaan tuollaisen opettelu.

  VastaaPoista
 4. Heippa. Oikein istuin ja jumituin tänne blokiisi. Ihanaa kun kirjoittelet niin paljon. Mulla ei ole aikaa kirjoitella ja senkin kun kirjoitan -ei tule oikoluettua. Toivon että mulla on joskus aikaa keskittyä blogiini. Jatka samaan malliin......

  VastaaPoista