tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulunalusviikkoa

Kaipaamani Quilting Arts TV dvd-lähetys tuli perille.  Se oli pakattu 38 cm x 38 cm kokoiseen pahvipakkaukseen, joka ei mahtunut postiluukusta vaan jouduin noutamaan postikonttorista.  Olipa ylipakkaamisen tuntua kerrakseen. Erittäin epäekologista lähettää 13,5 cm x 19 cm kokoinen lituska esine sellaisessa pakkauksessa toiselle mantereelle.
Tärkeintä on kuitenkin että tuli perille.  Aiemmin ihmettelin, miksi DVDt eivät lähteneet kustantajalta. Syy siihen oli, että viimeisen fuusion jälkeen heidän tietojärjestelmänsä eivät keskustele keskenään eikä tilausten toimitustilanne näy netissä tilaajalle, vaikka paketti on jo liikkeellä :(

Eilen vietimme Syyringin perinteisiä pikkujouluja. Tällä kertaa olimme Sirpan luona.  Ilta sujui mainiosti ja Sirpa esitteli ateljeetaan ja työn alla olevia töitään.  Yllä olevassa kuvassa Sirpan työn alla oleva käsin kirjottu kielityö, jonka punainen kangas on tietenkin kierrätysmateriaalia.  Lumimyräkän vuoksi osa kiltalaisista jätti saapumatta. Myräkkä hellitti illan mittaan ja kotiinpäin tultaessa Lea ihmetteli, kun Tuusulantiellä oli asvaltti kokonaan näkyvissä. 
Kun parkkeerasin auton kotipihaan, oli ruudussa puhdas valkoinen lumipeite.  Aamullapa sieltä löytyi citykanin tassunjälkiä, jotka paljastivat otuksen viettäneen pitemmän tovin lämmössä auton alla.  Yön aikana oli auton päälle kertynyt taas yli 10 cm paksuinen lumikerros.  Kanin näkee aina silloin tällöin sujahtelevan  lähiympäristössä, mutta niin nopeasti että kuvaaminen ei onnistu.  Rusakoiden jälkiäkin näkyy pihan lumella, mutta en ole onnistunut näkemään itse otusta muutamaan aikaan.

3 kommenttia:

 1. Harmi, että jäin paitsi Syyringin joulukokoontumisesta. En myräkän, vaan yskän takia. Teillä oli varmaan kivaa. Juu, ja lunta riittää!

  VastaaPoista
 2. Harmi täälläkin. Minun oli tarkoitus olla mukana ja olin asiaan varautunut leipomuksia myöten, mutta sattumoisin omat vieraat vihtyivät sen verran pitkään, etten enää ehtinyt mukaan. Sirpalle asiasta laitoinkin tekstiviestin.
  Terveisin Första maj

  VastaaPoista
 3. Harmi, jos sieltä oli paljon porukkaa poissa. Meilläpäin rusakko istuskelee keittiön ikkunan alla melkein joka päivä. En tiedä, tahtoisiko tulla sille vai miksi se siinä kököttää.

  VastaaPoista