sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Epätavallista

Tilkunviilaajan blogissa olen ihastellut kalteriblokkeja.  Hän on kirjoittanut ohjeen niiden tekemiseksi.  Käytän yleensä tekniikoita, joissa leikkaan tilkut just jetsulleen lopullisen kokoisiksi ja siksi oli aika outoa käyttää itselleni epätavallisen epätarkoja mittoja ja leikat ompelemisen jälkeen oikeaan mittaan. 
Tämä malli on aivan erinomainen tapa käyttää pieniä tilkkuja.  Aloitinkin valitsemalla kaappien siivouksessa löytyneen pursuavan laatikollisen sisällöstä.  Laatikossa on paljon fat quarteria pienempiä paloja, joista moni on peräisin 90-luvulta.  En siis ollutkaan hankkiutunut eroon kaikista pienistä paloista.  Tosin tähän malliin ei voi ihan lyhyitä kaitaleita käyttää. 

Mitä tästä tulee ja tuleeko mitään, jää nähtäväksi.  Jokainen blokki siis rakennetaan yksilöllisesti.  Kun noita yksilöitä on riittävästi, voi lopputulos näyttää melkein miltä tahansa riippuen siitä miten asettelee eriväriset blokit.  Tällä mallilla syntyy ihanan isoja blokkeja melko helposti tai ainakin huomattavasti vähemmällä työllä kuin miten yleensä teen. 

Blokin osat vaativat silittämistä aina ennen yhdistämistä.  Yritän vältellä sellaista, mutta kun nyt kerran valitsin epätavallisen lähestymistavan, niin antaa mennä.  Koska kankaat ovat kovin erivärisiä, ei täsmälleen samanväristä alalankaa voi valita. Niinpä olen tässä työssä kuluttanut loppuun puolanloppuja ja vapauttanut puolia. Tyhjistä puolista on aina pulaa, vaikka niitä ostaisi kuinka paljon tahansa.

Yksi tonttu on muuten valmiina, mutta odottelen, että saan Eijalta aineksia sen hiuksiin ja partaan. Kun se on täysin valmis, esittelen sen.

3 kommenttia:

 1. Kiva ja yllättävä lukea, että olet lähtenyt kokeilemaan ohjettani! Toivottavasti menettelytapa ei tunnu liian vieraalta.

  Olet osannut valita sopivan kontrastoivat kankaat näihin ensimmäisiin blokkeihin. Näyttävät hauskoilta.

  VastaaPoista
 2. Minäpä vapautin itseni isosta määrästä tilkkusälää toiselle tilkkuilijalle joten en taida tähän blokkiin ihan heti "sotkeentua".

  Kivoilta näyttävät blokkisi ja voihan tuon koon määrätä itselleen sopivaksi ja sitten pilkkoa valmiit ainekset oikean kokoisiksi. (Jos sitä sälää ei ole käytettäväksi.)

  VastaaPoista
 3. Jään odottelemaan kokonaisuuden valmistumista, on se niin kivan näköinen tuo blokki.Tuo Tilkunviilaajan blokkivinkki on laitettu sille piiiiitkälle "joskus-kokeiltavien" listalle.

  VastaaPoista