perjantai 12. lokakuuta 2012

Lankaa isolla puolalla - ihanaa

Kaapissani on kaksi vähän vajaata pakkaa valkoista puuvillakangasta, toinen tavallista ja toinen satiinia. Valkoista puuvillalankaa on ollut mahdotonta ostaa mistään pääkaupungin kaupasta entiseen malliin 1000 metrin puolilla. 100 metrin rulla melkein loppuu jo siinä vaiheessa, kun on puolannut sitä alalangaksi.

Tänään helpotti. Ostin kaksi 1000 metrin puolaa Töölön Tilkkupajasta. Soile osoittautui todelliseksi ystäväksi ja hankki pyynnöstäni myyntiin Aurifilin 100 % puuvillalankaa no 40 vaikka hänen pääbisneksensä on tikkaaminen. 
Olen ostanut pari rullaa Coatsin valkoista puuvillalankaa 100 metrin puolilla. Sen laatu innostaa etsimään parempia vaihtoehtoja  ja koko ajan saa kytätä, riittääkö lanka. Lidlin pakkauksissa oli aiemmin vähän valkoista puuvillalankaa joka ei kovasti innostanut.  Aurifil on ihanaa.  Se on jopa hieman paremman tuntuista kuin Mölnlykcen puuvillalangat olivat.

Nyt pääsen viemään loppuun pari keskeneräistä valkoista työtäni. Ainakaan se ei ole enää ompelulangasta kiinni ;D

Se, että haluan ommella puuvillakangasta hyvällä puuvillalangalla on puhtaasti makukysymys. Yksinkertaisesti hyvä lanka vaan tuntuu niin ihanalta ja kulkee koneessa hyvin.  Ihan samoin, kuin hyvälaatuiset puuvillakankaat  tuntuvat käteen ihanemmilta kuin huonolaatuiset. Tykkään siitä tunnusta ja koko tilkkuilussa on kysymys siitä, että teen sitä mikä on kivaa ja tuntuu hyvältä.

Ostin kokeeksi Lidlin lankapakkauksen, jossa on alalangat valmiiksi puolattuna metallipuolille. Metallipuolat ovat aavustuksen paksumpia kuin Berninan omat puolat.  Ensimmäisessä kokeilussani sain aikaan kankaan taakse kummallisen mökellyksen, jollaisia ei ole nykyisellä koneellani aiemmin syntynyt. Täytyy vielä tehdä toinenkin testi ennen kuin ompelen niillä langoilla ja puolilla mitään oleellista. 


6 kommenttia:

 1. : D

  Onnea ompelukseen ! Ja kaikken muuhun !!!

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen IHASTUNUT Aurifilin lankoihin, tosin omistan vain muutaman rullan... Ompeleminen niillä tuntuu 'taivaalliselta' joko käsin tai koneella ;o)

  VastaaPoista
 3. Noista minäkin pidän. Itselläni on mustaa, punaista, valkoista ja vihreää. Joltain messuilta olen hankkinut, mutta nyt täytyy kysellä mitä värejä Soilella on.

  VastaaPoista
 4. Minustakin nuo hyvät tilkkutyökankaat ovat kertakaikkiaan ihania käsitellä, koskettamien tuntuu hyvältä ja paljon helpompi ommella kuin huonolaatuiset:)

  VastaaPoista
 5. Huomattu on, että syödessä nälkä kasvaa tarvikkeiden laadun suhteen. Joskus mennävuosina, niukkoina aikoina hankitut Moonit putoilevat vähitellen, ihan vahingossa, roskikseen. Niillä ei ennä kehtaa (tämä on etelä-karjalaista kehtaamista) edes harsia, kun ovat niin möykkyisiä

  VastaaPoista
 6. Tottapa puhelet langan laadusta, niillä laadukkailla langoilla on helpompi ommella koneella ja käsin ja käsinommellessa tuntuvat kuin itsekseen kulkisivat kankaiden läpi (no auttaa se neulakin tietysti vähän hommassa).

  VastaaPoista