perjantai 19. lokakuuta 2012

Eriparisukat

Askartelukaappia siivotessani tuli vastaan sukkapari, jonka olin aloittanut kesällä ja jättänyt kesken kantapäiden kohdalla. Nyt ne ovat valmiit.
Hassua, että taas tässäkin parissa lanka kulki kerissä eri suuntiin. Molemmat kerät aloitin keskeltä.  Huomasin varhaisessa vaiheessa, että tehtaalla on taas laadunvalvonta pettänyt, mutta en viitsinyt purkaa, kun sukat jäävät itsellle kotikäyttöön.  Tuo turkoosin ja oranssin yhdistelmä on niin tyrmäävä, että kuvion suunta jää sivuseikaksi.  Olen neulonut monta sukkaparia Fabel-langasta ja niissä kaikissa on värien vaihtuminen ollut huomattavasti hauskempaa ja tyylikkäämpää kuin tässä turkoosissa langassa.  Tuo pitkä turkoosi kohta oli aika tylsä neuloa, melkein kuin olisi kutonut yksivärisestä langasta.

Oikeastaan haluaisin mennä ko. tehtaalle katsomaan, miten ihmeessä siellä pystytään sotkemaan langan kulkusuunta.  Jotain todella mielenkiintoista täytyy olla heidän prosessissaan.  Vai onkohan minulla kuluttajana epärealistiset odotukset?  Haluaisin että lanka kerillä alkaisi aina samasta kuvion kohdasta ja kuvio juoksisi samaan suuntaan.  Ehkä ne ei Norjassa tiedä, että sukkia tehdään yleensä pareittain ;-)  .Vertasin sukkia pari vuotta sitten samasta langasta neulomiini harmaisiin sukkiin ja kas vaan niissäkin kuviot kulkevat vastakkaisiin suuntiin. Sitä ei juuri huomaa, koska värin (=tummuuden) vaihtuvuus on tiheämpää kuin turkoosissa langassa.

Mutta nyt on uudet pehmeät villasukat valmiina ja yhdet pohjastaan lähes olemattomaksi kuluneet saivat häädön. 

8 kommenttia:

 1. Tosi ihanat värit. Koska en itse voi kutoa nivelrikkojen takia, niin ei ole kokemusta näistä langoista, mutta onko ne tarkoitettukaan niin tasaväreisiksi vaan sikinsokinvärisiksi. Joka tapauksessa sukkasi ovat tosi nätit.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat, selvästi kakkosen puikoilla tikutetut.

  VastaaPoista
 3. Tuo väriyhdistelmä ON upea. Hienot sukat!

  VastaaPoista
 4. Kivathan nuo sukat ovat epäparisuudesta huolimatta ja väri on mahtava.
  Pitänee olla ajoissa paikalla ensi keskiviikkona Ogelissa. Terv. Eräs keräilijä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan väriset. Kotisukissa ei haittaa vähääkään vaikka on eriparia, jos on hienon väriset.

  VastaaPoista
 6. Moikka laitatko mulle millai poistan kuvia että saan ne pienemmäksi
  Jos laittaa etusivulle suurin kuva niin viekö sekin kuvatilaa oliko tyhmä kysymys

  VastaaPoista
 7. Ensi silmäyksellä en huomannut sukissa mitään "vikaa"... Eivätkä ne kovin viallisilta näytä vaikka raidat menevätkin eri suuntiin, kaunis turkoosi väri vie huomion :) Kausen Eijan blogista näin, että olet perehtynyt blogspotin sielunelämään tarkasti. Kertoisitko, mistä näen, kuinka paljon kuvatilaa olen blogissani käyttänyt?

  VastaaPoista
 8. Minä tein puolitoista vuotta sitten sukkaparin Fabelin väristä guacamole, ja siinäkin meni väri eri suuntiin kahdessa eri kerässä. Miten sattuikin juuri sellaiset kerät...

  VastaaPoista