tiistai 25. syyskuuta 2012

Valmis nuppupeitto

Nuppupeiton kanttauksesta tuli oikein kiva lukijoiden hyvien vinkkien ansiosta. Kun vihreät kankaat eivät olisi riittäneet, sain neuvuoksi lisätä lilaa eli ottaa lisäkankaan värin kukkien väristä.  Käytin kahta eri lilaa kangasta ja jotenkin nuo lilat kohdat asettuivat nurkkiin.
Olen yrittänyt opetella tekemään noita taiteltuja kulmia. Jotenkin kaitaleen kääntäminen nurkissa ei asetu nuppiini ja jouduin taas hakemaan ohjeen esille.  Printattu versio ei ollut ompelukoneen luona, joten jouduin hakemaan ohjeen tietokoneelta.  Olen tallentanut aika paljon Quilting Artsin ilmaisia ohjeita koneelleni. Niitä on kaikkein helpointa etsiä omalta tietokoneelta.   Suuri osa noista ohjeista on myös QA-lehdissä, mutta niistä hakeminen on aika työlästä ja olen jo myynyt vanhimmat numerot pois.  Tein vähän turhaa työtä, kun tein vinot jatkokset reunakaitaleeseen, vaikka en ollut leikannut liuskoja vinoon.  Suora jatkos olisi ollut parempi ja helpompi suorissa kaitaleissa.

Tämä opinkappale on siis viety loppuun eikä enää tarvitse miettiä sen enempää.  Tämä saa mennä johonkin synnytyssairaalaan, kun matkaan löytyy kavereita.  Onkohan Lea viemässä Kätilöopistolle myssyjä lähiaikoina?  Signeerasin työn koneella valkoisella ompelulangalla "MS 2012".

Käyttämistäni vihreistä kankaista ei jäänyt oikein mitään, vähän silppua, josta vapautin itseni tiputtamalla silppupalat ompelupöydän alla olevaan roskakoriin.  Muutaman palan nostin ensin korkealle ja sanoin ääneen: "vapautan itseni tästä kangaspalasta". Joku muu olisi säästänyt, mutta minä en halua jättää silppuja huutelemaan kaapista, että niistä pitäisi tehdä jotain. Insipraatiot tilkkutöihin haluan löytää ihan muualta ;D

Iloista tiistaita
Milja


1 kommentti:

  1. Kaunis peitto. Hyvin istuu kantit ja tikkaukset. Kiitos Quilting Arts vinkistä.

    VastaaPoista