maanantai 17. syyskuuta 2012

Tähtipeittoon tähtiä

Olen tänään työstänyt tähtiä ommeltavaksi keskeneräisen tähtipeittoni taustakankaaseen.  Aion käyttää taustana valkoista kangasta, mutta piristää sitä muutamalla tähdellä.  Valmiiksi leikattuja kolmioita on riittävästi ja täytyyhän ne jotenkin kuluttaa.

Kaksi tähtipalaa on jo valmiina ja neljän osat odottavat yhdistämistä.
Jotta työn taakse ei tulisi paksuja möykkyjä tähden osien nurkkiin, päätin silittää saumanvarat auki. Tuntuu, että kun saan viiden sentin saumavaran silitetyksi auki, aiheutan silitysraudalla jonkin ongelman toiseen kohtaan.  Minulle taitaa sopia huomattavasti paremmin kääntää saumanvarat samaan suuntaan ja painaa kynnellä littanaksi.  Pitäisiköhän ostaa sellainen ihan pikkuinen varrellinen rauta.

Olen nyt kuitenkin päättänyt tehdä tuon peiton valmiiksi.  Mittailin jo tarvittavia kaitaleita päällisen reunoille.  Aloitin työväenopiston kurssilla ja siellä näyttää olevan suurikokoinen pöytä, jonka päälle voin levittää työn tarkempaa mittailua varten.  Ulla lupasi, että pöytää saa käyttää.
Tämä syysflunssa on aika sitkeässä.  Yskä on vajonnut koko ajan alemmaksi, mutta ei vielä ole pudonnut pois.  Nenäliinoja menee tasaiseen tahtiin eikä oikein mikään tunnu miltään.  Positiivista on se, että kauppaan ei juuri ole mennyt rahaa, kun mikään ei oikein maistu.

Tässä flunssa-apatiassa olen katsonut Quilting Arts TV dvd-levyjä uudelleen.  Aloitin ensimmäisestä sarjasta ja olen nyt neljännessä sarjassa.  Vaikka olen katsonut levyt aiemmin muutamaan kertaan, löytyy ohjelmista ihmeen paljon asioita, joita katson erilaisin silmin kuin aikaisemmin.  Muistan että niillä on esitetty Painstikeillä värittämistä, mutta nyt kun itselläni on nuo värit, huomaan  niksejä, joita en muista ennen nähneeni. Niillä voi jopa värjätä valkoisen vetoketjun tarpeeseen sopivan väriseksi.  Samoin liimaharsotöitä katson nyt ihan eri lailla kuin ennen.  Toivottavasti flunssa loppuu ennen kuin levyt loppuvat.  Vielä on kuitenkin 5 sarjaa uudelleen katsottavaksi, siis 5 x 13 ohjelmaa a 25 min = 27 h :D  Tänään kävin jopa hakemassa parin jutun tarkemmat ohjeet Quilting Artsin sivuilta.

Viime viikolla kävin Vantaan killan tilkkutyönäyttelyssä.  Siellä oli kivoja töitä.  Syyringin kokouksessa viime torstaina oli esillä Tilkunviilaajan ja Soilen vastatikatut peitot ja suunnittelimme uutta yhteisprojektia. 

4 kommenttia:

 1. Kauniita tähtiä! Onko jossain kuvaa tähtipeitostasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin linkin http://kvilttaaja.blogspot.fi/2012/06/valokuva-paljastaa.html , peitto löytyy tuolta. Se on ollut työn alla vähän yli vuoden :(

   Poista
  2. Tosi kaunis peitto, kauniit värit.

   Poista
 2. Kauniita tähtiä, peitostasi tulee sitten todella tähdellinen! Toivottavasti yskäsi on pudonnut jo pois

  VastaaPoista