maanantai 13. elokuuta 2012

Trapuntovaris

Tässä kohden on myönnettävä, että tein sellaista, mitä jo osaan. Tein yhdeksännen variksen trapuntona. Tällä hetkellä varis on  valkoinen ja siinä on vähän tumman harmaita tikkauksia. Mahdollisesti maalaan sen.

Vaihdoin kuvan liian hätäisesti julkaistun märästä työstä ottamani tilalle.  Hobbs heirloom vanu on vähän kellertävää ja kuultaa läpi, mutta siitä tulee mukavan pyöreää, kunhan homma valmistuu.

Tilkunviilaaja ehdotti paper piecing tekniikkaa, mutta en kerta kaikkiaan osaa piirtää paper piecing mallia variksestani. Olen risteillyt netissä vaikka kuinka, mutta en ole löytänyt yhtään blogia tai sivua, jossa olisi aidosti tehty paper piecingillä lintu tai elän tai edes melko naturalistinen kukka.  Kaikki, mitä löydän ovat symmetrisiä eikä varis ole symmetrinen.  Olen kerran aloittanut viuhkamallilla ompelemisen valmiilla paper piecin piirroksella. Se jäi kesken, jotenkin en tajunnut jujua eikä silittäminen aina pienen palan lisäämisen jälkeen ole houkuttavaa.  Silti odotan kovasti, että Tilkunviilaaja auttaa mallin piirtämisessä.

Kirjoin uudellen variksen käyttäen siksakommelta ja kahta lankaa neulassa.

Tällä kertaa käytin tukimateriaalina kirjontaan tarkoitettua tear away paperia.  Se piti kankaan suorempana kuin aiemmin käyttämäni tukimateriaali, mutta silti vähän löpytystä löytyy.  Yhdessä videossa leikattiin motiivi irti ja kiinnitettiin uudelle pohjakankaalle, niin tausta ei löpytä. Luotan kuitenkin siihen, että löpytys häviää näkyvistä, kun laitan vanun ja tikkaan vapaalla konetikkauksella. Tunnin verran meni tuon tekemiseen ja todella tykkään maalata = kirjoa vapaalla konetikkauksella siksakilla.

Tänään on vasenkätisten päivä. En ole vasenkätinen, mutta poljen ompelukonetta vasemmalla jalalla. Onkohan muitakin vasemmalla jalalla polkevia?

Ihmettelen, miten yhdistän varikset toisiinsa. Pitäisikö tikata vanun kanssa yksittäisinä paloina, vai yhdistänkö ensin ja laitan vanun ja taustan ja tikkaan koko työn yhdellä kertaa. Ehdotuksia?  Yksi paloista on läpinäkyvä, koska se on tehty tyllille ja välissä on tällä hetkellä vesiliukoinen tukimateriaali.


4 kommenttia:

 1. En ehkä ymmärrä, mitä tarkoitat "aidosti tehdyllä paper piecing linnulla/kukalla", mutta oletko nähnyt esim. seuraavan linnun:

  http://chasenbach.tripod.com/bqn/blaumeise.html

  Tuohon "Big Quilt of Nature" sarjaan kuuluun myös paljon eläimiä paper piecingillä tehtäväksi ja minusta ovat kaukana symmetrisistä :-) Itse tykkään tosi paljon tuosta menetelmästä ja uskon, että malli kuin malli voidaan sillä toteuttaa. Tosin se on totta, että joissakin saattaa sitten olla miljoona pikku kangaspalaa ommeltavana.

  Mutta niin tai näin, hienoja variksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan sitä, että alla on yksi arkki paperia, jonka viivoja käytetään saumamerkkeinä ja tuoya paperia taivuttamalla päästään seuraavaan ompelukohtaan. Söpöt tintit näyttävät tehdyn kuten seitsemäs varikseni jonka tekniikka näkyy blogissa.

   Poista
  2. Wau, mielenkiintoista! Tuollaisesta en ole koskaan kuullutkaan. Onko sinulla linkkiä jollekin sivulle, missä tähän tapaan voisi enemmän tutustua?

   Poista
  3. Löysin tuon Claudian mallikaupan ja sieltä ohjeen sydämen ompeluun. Kyllä sitä yhden sydämen ompelee noin, mutta linnun suunnitteleminen onkin sitten hankalampaa. Siihen hän myy malleja. Ilmeisesti tekniikassa tehdään ensin useita pienempiä alueita, jotka liitetään yhteen. Ruth B McDowellin kirjoista käy esille tuo variksessani käyttämä tekniikka, mutta hän ei netissä julkaise ohjeita. http://www.ruthbmcdowell.com/clients/rbm/home.html

   Poista