lauantai 25. elokuuta 2012

Neitoperho ja amiraali

Liejukana ei tänään näyttäytynyt, joten haaveet hyvien kuvien saamisesta siirtyivät.
mutta matkalla sen asuinpaikalle Mätäjoen mutkaan löytyi perhosia. Loppukesän kukkaloisto oli tänään parhaimmillaan Malminkartanon vuokrapalstoilla. Perhoset nauttivat siitä.  Amiraaliperhonen jopa istahti hihalleni, mutta en pystynyt kuvaamaan sitä siinä.  Näin myös kaali- ja sitruunaperhosia.
Amiraaliperhonen
Neitoperho samettikukalla
Sain tänään Tilkunviilaajalta Jokioisten näyttelyssä olleen työni. Työn takaisinsaanti kesti erityisen kauan, koska Matkahuolto oli lähettänyt tiedon paketin saapumisesta väärään kännykkänumeroon kääntämällä parin numeron järjestystä. Olisivat halunneet periä kymmeniä euroja säilytysmaksua paketista, mutta luopuivat, kun virhe oli heidän.  Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun tieto minun tavaroitani sisältävän paketin saapumisesta meni heiltä harakoille. Nyt kun työ on onnellisesti kotona eikä ole tiedossa sopivaa näyttelyä, täytyy yrittää löytää sopiva säilytyspaikka sille.

Varis paperiompeluna ei näköjään edisty.  Varistyön kokoamista olen miettinyt sen verran, että ajattelen laitta yhdeksän parasta varista päällipuolelle ja sitten työn vuoriin kiinnitän naurettavimmat yritykset, jopa mahdollisesti sen missä variksella näyttää olevan nokialaiset saappaat jalassa.  Ensin pitää kuitenkin tietää, tuleeko paperille ommeltavasta variksesta yhtään mitään.  Piirroksen teko on tarkkaa, jotta palat sopivat ompelemisen jälkeen hyvin yhteen.  Saas nähdä kuinka käy.

3 kommenttia:

 1. Tässä lisää haastetta: Suomen perhoset tilkkutyönä. Lahjoituskohde Luonnontieteellinen museo tai jopa Kiasma.

  VastaaPoista
 2. Olen aina sanonut, eetä Matkahuolton maalaisten hommia ja p...stä
  t mata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun osaisi oikeinkirjoitusta
   t sama

   Poista