tiistai 7. elokuuta 2012

Kyseenalainen kahdeksas varis

Olen kokeillut samasta valokuvasta varisten tekemistä usealla eri tekniikalla. Applikointiin en ole koskaan hurahtanut ja tämän kokeilun jälkeen ymmärrän, miksi applikoidessa käytetään yleensä yksinkertaisia vahvasti tyyliteltyjä muotoja.

Variksen jaloista tuli aikamoinen möhkäle. Niiden väliin olisi valokuvan mukaan kuulunut vain n.1- 4 mm leveästi ilmaa.  Kun applikoin kääntäen saumanvarat, olis tarvittu yli 1 cm väliä.  Nokkakin on tälle tekniikalle liian pieni kappale.

Tekniikka oli siis seuraava.  Piirsin variksen ääriviivapiirroksesta yksinkertaistetun version voipaperille.  Sitten piirsin palat freezer paperille. Kiinnitin freezer paper kaavat kankaiden taustalle ja leikkasin lisäten 1/4" saumanvarat.  Ompelu tapahtui koneella piilopistoin ja käytin alalankana valkoista puuvillalankaa ja ylälankana näkymätöntä nailonsiimaa (monofilament).  Piston pituus ja leveys olivat 1.  Ommellessa käänsin saumanvarat palan taakse.  Niihin piti ensin leikata lovia, jotta ne mukautuivat kaarevissa paikoissa. Nuppineulalla työntelin saumanvaroja alle ja ompelu oli tarkkaa ja hidasta, mutta onneksi työ oli pieni.

Ompelemisen jälkeen leikkasin taustakankaaseen palojen kohdalle reiät ja jätin vain sopivan saumanvaran verran päällikangasta sinne.  Sitten poistin freezer-paperisen kaavan. 

Tämä oli ensimmäinen kokeiluni tällä tekniikalla, eikä tästä todellakaan tullut mestariteosta.  Kokemusta tuli ja nyt tiedän, että tämä ei ole se tekniikka, jota jatkossa käytän. 

Tekemistäni varishamokokeiluista puuttuu vielä viimeistely, koska teen yhtenäisen viimeistelyn vasta sen jälkeen kun olen yhdistänyt varispalat toisiinsa.  

Heinäkuu meni tavallista vaisummissa merkeissä. 94-vuotias äitini menehtyi sairauskohtauksen seurauksena.  Siunaustilaisuus pidettiin vain lähisukulaisten ollessa paikalla. Uurnan lasku on vielä edessä ja tietenkin paperisotaa. 

5 kommenttia:

 1. Otan osaa menetykseesi.

  Varis on tosiaan paksujalkainen, mutta pysyypähän pystyssä!

  VastaaPoista
 2. Tällä variksella on ilmeisesti Nokian saappaat jalassa. Muutenkin näyttään ihan jämerältä tyypiltä, elämää nähneeltä.

  VastaaPoista
 3. Otan osaa suruusi... Variskokeilujasi eri tekniikoilla on ollut hauska seurata! Kiitos niistä ja kiva nähdä kaikki varikset yhdessäkin!

  VastaaPoista
 4. Osanottoni.
  Minustakin nämä varikset ovat olleet todella ihania. Soile ehdotti nokialaisia, mutta olen sitä mieltä, että nuohan ovat ilmiselvät Variksen saappaat. Niistähän on tehty laulukin, Eija Sinikka sen taisi aikanaan luikauttaa.

  VastaaPoista