lauantai 11. elokuuta 2012

Kävijätilastojen kertomaa

Tässä blogissani käyntejä seuraa kaksi kävijätilastoja pitävää ohjelmaa: Blogspotin oma tilastointi ja Google Analytics.  Ne näyttävät aika ristiriitaisia tuloksia.

Ristiriidoista huolimatta, jotkut asiat käyvät ilmi.  Tilkunviilaajan blogi on se blogi, josta tullaan eniten sivuilleni. Googlen muutettua käytäntöä niin, että blogien loppuosa on maakohtainen tämäkin seuranta on aika vaikeaa, kun loppuosa on välillä .fi, .com tai .it tai joku muu. 

Mieltä lämmittää se, että jotkut googlaavat Kvilttaajaa eli muistavat blogini nimen. Koska joidenkin selainversioiden ulkoasu on vähän outo, kirjoittavat jotkut intenet-hakukenttään koko pitkän litanian eli http://kvilttaaja.blogspot.com, kun se kuuluisi osoite-kenttään.  Hakukoneena näytetään käyttävän Googlea. Bingin kautta ei ole tultu aikoihin.

Blogiini löytää ilahduttavan moni, joka etsii kasveja tai lintuja tai etenkin lumikkoa. Lumikon jäljet on varsin yleinen hakukriteeri.  Sivuille tullaan myös Sirpa Mettäsen nimellä, se varmaan loppuu kunhan Sirpa julkaisee oman sivustonsa.

Olen kielellisesti rajoittanut blogini vain suomenkieleen ja kohdistan sen suomalaisille tilkkuilijoille. Kansainvälisiä katsojia on siksi vähän. Englanninkielellä on niin paljon tarjontaa, että en lähde kilpailuun ulkomaisista lukijoista.

Kävijätilastoissa pistää silmään se, että Blogspotin mukaan sivuillani käydään Venäjältä päivittäin, mutta Google Analyticsin mukaan yhtään kävijää Venäjältä ei ole ollut kuluneen kuukauden aikana. Selvästikin Analytics karsii sellaisia spämmääjiä, jotka yrittävät tilastojen kautta härnätä bloginpitäjän menemään sivuilleen, josta voi saada vaikka minkälaisen virustarjonnan koneelleen.

Todelleiset kävijät erottuvat joukosta sillä, että he jättävät kommentteja blogiini.  Ne ovat aina yhtä ilahduttavia. 

Koska eri tilastointiohjelmat näyttävät ristiriitaista tietoa, en näe mielekkääksi julkaista tietoja enkä mitenkään kuvittele voivani juhlistaa jonkin pyöreän luvun kävijämäärää.

Blogissani oleva muiden blogien listaa päivitän, kun löydän omaan tyyliini sopivan blogin jonkun toisen bloggaajan listalta tai muuta kautta.  Seuraan lisäämiäni blogeja ja jos sitten huomaan, että blogilinkki ei olekaan tyyliseni tai bloggaaja pitää liian pitkiä taukoja, niin tiputan listalta.  Jos tämän lukija haluaa herättää minut seuraamaan omaa mielenkiintoista blogiaan, kannattaa kommenttien kautta jättää siitä vinkki.  Tilkkuyhdistyksen jäsenten blogilista näyttää edelleenkin olevan aika tynkä. Sinne kannattaa kaikkien bloggaavien jäsenten ilmoittaa oma bloginsa, jotta saa lisää lukijoita.

Tilkkutyörintamalla on tarkoituksenani tehdä uusi varis koneapplikaationa katastrofaalisen kahdeksas varis linnun tilalle.


1 kommentti:

  1. Mun blogille on googlen kautta eniten tullut 'kesämekko' ja 'ryijyn teko' hakusanoilla. Tosi tosi vähän tilkkuiluun ja tilkkutyöhön saati tikkaukseen liittyvillä hakusanoilla.

    VastaaPoista