lauantai 18. elokuuta 2012

Joutsen edustaa rauhallisuutta, vai

Pähkäilen vielä sen kanssa, miten saisin piirretyksi variksen fiksuimmin foundation paper piecing tekniikalla toteuttamiseksi.  Löysin yhden mallin, jossa työ kootaan kolmentoista erillisen pohjapaperin päälle ja sitten yhdistetään. Ihan hauskan näköinen katti QNM no 380:ssa vuodelta 2006.  Eli tässä on nyt paljastunut, ettei tuolla paperitekniikalla käytetä vain yhtä pohjapaperia, kuten aluksi luulin.

Kävin tänään kuvaamassa lintuja helpoissa paikoissa eli Seurasaaren sillalla ja Mätäjoen mutkassa. Mätäjoelta löytyi erikoisuuksia kuten lapasorsa ja liejukana, mutta Seurasaaren kuninkuudesta käytiin taistelua.
 
Joutsentahan pidetään jonkinlaisena rauhallisuuden symbolina ja kanadanhanhea ärhäkkänä hyökkäilijänä. 
Tuo kyhmyjoutsen hyökkäili hanhien kimppuun välittämättä siitä olivatko ne yksin tai 20 hanhen parvessa.  Joutsenemo lillui poikasten kanssa varsin kaukana pienen saaren rannassa, kun tämä ilmeisesti uros keskittyi hätyyttelemään kaikessa rauhassa lilluneita hanhia.

3 kommenttia:

 1. Minä täällä taas :-) Jos ei halua käsin piirtää mallia, niin avuksi voi ottaa tietokoneen ja siihen ilmaisen Quilt Assistant -ohjelman (jos EQ on vielä hankkimatta). Kätevä ohjelma, saa tehtyä kuvasta paperitekniikka-mallin :-)

  Ohjelma löytyy linkin takaa:
  http://www.cosman.nl/software_en.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta, että kaivoin Windows Vista-koneen raadon kaapista ja asensin siihen. Maciin ei tilkkuiluohjelmia ole saatavilla. EQ:ta ei ole enkä ole kaivannut, sekin taitaa toimia vain Windosissa. 90-luvun puolessavälissä ostin jonkun suunnitteluohjelman, mutta se ei pystynyt oikein mihinkään.

   Poista
 2. Hyvät ja hauskat lintukuvat. Ei jää yhtään epäselväksi, kuka käskee. Pikkujärvellämme asustaa pari joutsenpariskuntaa, toisella on tänäkin vuonna kahdeksan poikasta. Olen kuullut, että joutsenet pitävät kanadanhanhet ainakin pienillä järvillä pois.

  VastaaPoista