torstai 26. heinäkuuta 2012

Kävin Jokioisilla tilkkutyönäyttelyissä

Tilkkuyhdistys Finn Quiltin valtakunnallinen tilkkutyönäyttely Jokioisilla on todella hienoa katseltavaa.  Kävin siellä Eija E:n kanssa tänään. Näyttelytila on upea ja siellä on riittävästi tilaa töiden ympärillä. Töitä on runsaasti ja ne on ripustettu niin, että työt tukevat toisiaan eivätkä syö naapureitaan.

Oma työni lastenpeitto "Nyyti ja Tuittu" (kuvassa oikealla) oli ripustettuna kiltakaverini Elle Ikävalkon "Jää on murtumassa" työn kanssa.  Ellen työ on enemmän kohdevalon kohdalla, mutta minunkin työstä erottuvat yksityiskohdat hyvin.  Työt ovat niin alhaalla, että katsoja pääsee näkemään yksityiskohdat läheltä.

Tilkkuyhdistyksen näyttelyn lisäksi Jokioisissa oli myös erinomaisia oheisnäyttelyjä.  Kun yhdistyksen näyttelyyn saa jäsen esille vain yhden työnsä, oli oheisnäyttelyissä useita töitä järjestävien ryhmien jäsenilta. 

Yhdistyksen näyttelyn erikoisesta säännöstä johtuen ei Sirpa Mettäsen NQT 2012 voittajatyö ollut esillä näyttelyssä.  Näyttelysäännöissä kielletään kotimaisissa tai ulkomaisissa kilpailuissa menestyneiden töiden osallistuminen yhdistyksen valtakunnalliseen näyttelyyn.  Siis parhaita ja menestyneimpiä töitä ei voi panna esille, mutta täydellisen epäonnistuneet tilkkutyöyritelmät olisivat tervetulleita, jos tekijä vaan rohkenisi työnsä lähettää.  Toivottavasti sääntöjä muutetaan niin, että olisi mahdollista nähdä myös kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä töitä.

P.S. Emme käyneet tilkkutyötarvikeostoksilla, vaikka lähistöllä olisi ollut kaksi varteenotettavaa tilkkutyötarvikekauppaa.  Nämä stadin friidut olivat tällä kertaa kovanahkaisia.

4 kommenttia:

 1. Kävin siellä minäkin, ja ihan samaa ajattelin, että olisi ollut mukava nähdä Sirpa Mettäsen työ. Ihmettelin sen puuttumista, kun en tiennyt sääntöjen sitä kieltävän. Ihailin sinun työssäsi "viikattuja" ruutuja, miten lienet saanut ne aikaan?

  VastaaPoista
 2. Kiitos työselostuksesta! Tämä siirtyy myös "joskus-kokeiltavat"-listalle.

  VastaaPoista
 3. Onpas kummalliset säännöt ja samaa mieltä siitä että niitä pitäisi muuttaa enemmän tilkkuilijaystävällisiksi, mitä järkeä on pitää piilossa jossakin jo palkitut työt. Eihän niistä näe kuin pikkaraisen kuvan tilkkulehdessä jota ei mitenkään yleisesti ole saatavilla edes.

  VastaaPoista
 4. Tosiaankin kummalliset säännöt. Eikö juuri näitä voittajia monet haluaisi nähdä tietysti muiden töiden ohella. Minunkin piti näyttely katsoa, mutta en päässytkään ja vähän harmitti.

  VastaaPoista