torstai 7. kesäkuuta 2012

Mitä variksista

Pohdiskelin Tilkunviilaajan kanssa tänään lounaalla, millä tilkkutyötekniikoilla voisin vielä tehdä variksia.  Jokaisen ikkunan ohi lentäneen varislinnun kohdalla Tiina huomautti "Varis" "Harakka".  Tulen siis jatkamaan variksien tekemistä ainakin muutamalla tekniikalla. Se miten kokoan kangasvarikset yhteen työhön riippuu siis vielä siitä montako ja millaista varista syntyy.

Syy, miksi tapasin Tilkunviilaajan tänään oli että hän huolehtii killan tilkkutöiden lähettämisen Finn Quiltin Valtakunnaliseen tilkkutyönäyttelyyn Jokioisiin.  Syyringin Lapsettaa- näyttelyssä ollut "Nyyti ja Tuittu" lastenpeittoni on nyt menossa Jokioisten näyttelyyn.  Tämä on ensimmäinen kerta, kun työni osallistuu valtakunnalliseen tilkkutyönäyttelyyn. Liityin yhdistykseen 1995, 2003 rohkenin mennä kiltaa ja nyt 2012 laitan ensimmäisen työni yhdistyksen näyttelyyn. Milloinkohan olisin valmis osallistumaan kilpailuihin?

Posti toi toissapäivänä ensimmäisen tilatun numeron Quilting Arts lehdestä.  Olen liki 10 vuotta ostanut tuon lehden kirjakaupasta, mutta keväällä tuli niin edullinen tarjous, että päätin kokeilla tilaamista.  Yllätyin positiivisesti siitä että lehti tuli todella nopeasti. Kesäkuun numero tuli siis jo 5.6. kun kirjakauppaan se tullee heinäkuun alkupäivinä.
Pistimme tiistaina Sirpa Mettäsen kanssa alulle TilkkuVirrat festivaalin omat web-sivut.  Odottelen että Sirpa kertoo niiden olevan julkaisukunnossa ja laitan sitten linkin sinne.  Nyt hän tarvitsee vähän kuvankäsittelyn vinkkejä ennen kuin voi lisätä menneiden vuosien näyttelyjen kuvia.  TilkkuVirrat festivaalin ohjelma ja yhteystiedot tulevat vastaisuudessa näkymään omilla sivuilla ilman viiveitä.

Tilasin huhtikuussa C&T Publicationsilta 9 alekirjaa.  Toimitus on eilen lähtenyt vihdoin liikkeelle Kaliforniasta, tosin vasta sen jälkeen kun kysyin toista kertaa kirjojen perään.  Tuntuu kivalta, kun kirjat ovat oikeasti tulossa.  Joukossa on sellaisia joiden ostamista olin ajatellut aikaisemmin, mutta olivat jostain syystä jääneet tilaamatta.  Joskus heinäkuussa päässen sitten nauttimaan noista kirjoista - kauas on pitkä matka.


1 kommentti:

  1. Kyselin eilen tilaukseni perään ja sitten tuli ilmoitus, että kirjani ovat lähteneet matkaan 7.6. Viimeksi toimitus ei kyllä kestänyt näin kauan, jäi sellainen tunne ikäänkuin tilaus olisi jo kokonaan sinne unohtunut... No, mutta edullisiahan ne kirjat ovat, joten hyvää ei odota koskaan liian kauan. Ja tiedossa on mukavaa kesälukemista :)

    VastaaPoista